Knep sensationell poäng: ”Vårt mål var att släppa in mindre än sju mål”

Att möta RIG brukar vara något av säson ens tuffaste uppgift och det med all rätt. Under fredagen var det Wibax/Bergnäsets tur

Kombinationslaget som i år har mycket nya spelare och på sina första sju spelade matcher enbart fått ihop sju poäng. – Våran första del av säsongen har varit lite halvknackig med tråkiga resultat. Vi är ett helt nytt lag och vi börjar bli mer samspelta och hoppas på bättre resultat, säger Joel Romell till bloggen.

Att få ihop mer poäng än så skulle bli tufft med tanke på att man mötta just RIG, gruppens etta som dock förlorade mot Thorengruppen för ett par omgångar sedan. – Vi alla vet hur bra RIG är och därför var vi riktigt taggade för att få en revansch mot första matchen. Våran gameplan var att stå lågt och sedan kontra, vi hade även några tävlingar som mest skottäckningar. Vårt mål var att släppa in mindre än sju mål, haha.

Det var dock Wibax/Bergnäsets som stod för fina första och tog kommandot. 2-0 hade man att gå på. – Första perioden stod det 2-0 där vi spela precis efter gameplan. Vi tog vara på deras få misstag och resultatet blev på våran sida. Vi täckte en stor del av skotten vilket gav bra resultat i första perioden.

Andra blev något mer svängig då RIG kunde jobba sig in i matchen och till sist ha en 3-3 ställning inför sista 20. – I andra perioden började vi chansa mer och blev mer övermodig vilket resulterande mer misstag från oss. Och därför vi lite i andra perioden.

Det var till sist den tredje perioden som skulle bli klart intressantast. Flertalet mål, en drös med utvisningar och en sen kvittering av Wibax/Bergnäset blev det med bara dryga minuten kvar att spela. – Sista perioden blev mycket het då båda lagen vill vinna. Med många utvisningar blev matchen svängig och många i sista perioden. I det sista målet så springer jag från vårt mål till deras där jag passar Johannes till ett bra läge, och bollen rullar sakta men säkert in med lite tur.