JAS-bloggen
Intervjuer

Framgången fortsätter efter svag start: ”Såsom vi har ryckt upp oss så”

Malmö/Lomma fortsätter tuffa på ordentlig i L-gruppen och kunde under fredagen befästa sin position i toppen.

Inför matchen mot Lund så hade man 19 poäng på sina åtta första matcher med enbart en förlust. – Efter de två-tre första matcherna kändes det inte som att vi skulle kunna ha nitton poäng efter åtta matcher, men såsom vi har ryckt upp oss efter det så tycker jag att det är ett välförtjänt resultat, säger Edvin Dageson till bloggen.

Lund däremot som många hade sett högre upp i tabellen, har inte börjat alls lika starkt och återfinns i de nedre regionerna. – Vi visste att Lund hade en vinst mot Bjärred i ryggen och var medvetna om att det skulle bli en tuff match.

Malmö/Lomma som stod som bortalag kunde redan i den första perioden sno åt sig en 0-3 ledning. – I period ett är vi helt klart det bättre laget eftersom vi låter bollen göra jobbet och är det bollförande laget. De hade några farliga lägen, men får ingen utdelning.

Däremot så kunde Lund i period två spräcka sin nolla och tillslut göra tre mål. Även om hemmalaget ryckte upp sig så pekar även Dageson på lagets egna prestation. – Andra perioden går vi ner oss och dem får stor utdelning på sina lägen . Det känns som att vi inte riktigt kommer igång och det är från vår sida en ganska dålig match, men det känns skönt att vi kan vinna även sådana dagar.

I period tre så var Lund nära vid 5-6, men därefter så ryckte gästerna och kunde till sist ta tre poäng.  I slutändan vinner vi för att vi kämpar mer än Lund och för att vi har många duktiga spelare och en bredare trupp än dem.

Ni har ju gjort ett litet miniryck i toppen. Vilka anser du är det laget som kan hota er i slutändan? – Dem som kan komma att hota oss i slutändan är förmodligen Höllviken och Munka Ljungby.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar