JAS-bloggen
Intervjuer

Seger i toppmötet ger guldläge inför derby: ”Visa vilka som är storebror”

För snart 1,5 år sedan vann man USM-16. Inför denna säsongen tappade man lite spelare, men då  Leo Olsson nu återvänt och Wille Knuthas spelat allt mer frekvent så har Hovslätt vässat formen på nytt.

På sina sju första matcher har man gått rent och det med en plusmålskillnad på 67 mål. – Första halvan har väl varit helt okej. Det har väl varit så att resultatet har runnit iväg en del mot lagen i botten. Det har väl varit 1-2 matcher eller något sånt som varit lite jämnare och roligare att spela såklart, säger Simon Eriksson till bloggen.

I sin förra match slog man sin toppkollega FBC Lerum med 4-2 på hemmaplan i en sevärd match. – Ja det var väl också den matchen som har varit jämn och rolig att spela. Vi visste på förhand att Lerum vill ha mycket boll och därför fick vi utgå från det när det gällde vår matchplan. Vi fick svar på en del taktiska detaljer som vi kan bära med oss på matcherna som kommer här framöver.

I serien så existerar det flertal derbyn och för drygt två veckor sedan slog man Fagerhult/Mullsjö och på agendan denna fredagen är det inga mindre än Jönköping. – Det har ofta varit mycket folk som tittat på matcherna och bara det ger ju extra tändvätska. Det har väl varit olika från varje år tycker jag rent hur känsliga matcherna har varit. Tittar man på matchen senast mot Habo så tycker jag det var lite som en vanlig match, visst, några försökte väl hetsa lite men det var väl mest något som man kunde skratta lite åt, så det var inte speciellt känsligt. Självklart är det ju prestige att vinna dessa derbyn och visa vilka som är storebror i stan så det kommer nog bli en rolig match mot Jönköping.

Jönköping är det laget som skuggar Hovslätt och Lerum i toppen med ett par poäng bakom. – Vi och Lerum kommer nog vara de två lagen som slåss om seriesegern. Svårt att sia om tredjeplatsen. Vi har ju inte spelat än mot Jönköping denna säsong så det är lite svårt att säga var de står. Jag tror Vara kan knipa den tredje platsen och gå vidare till playoff då det varit Vara och Lerum vi har spelar jämnast mot rent resultatmässigt.

Om vi ser till fredagens derby, vad för nycklar i ert eget spel blir viktiga?

  • Det blir väl att vara ödmjuka inför uppgiften och göra det vi ska så kommer vi vara svåra att slå. Sätta grundspelet och de små detaljerna och hoppas att någon som gör jobbet i det tysta kan kliva fram i en sådan match.

Vem kliver fram och avgör?

– Det kommer definitivt Anton ”Galante” Elmquist att göra. Han har ett ruggigt avslut så Jönköping får passa sig för honom.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar