JAS-bloggen
Intervjuer

Underdogen har vänt sin stämpel: ”Vi har bevisat att vi är ett bra lag”

Viktiga matcher väntar under veckan i J-gruppen där skikten kan bli allt tydligare efter veckans spelade.

Varla har på sina sex första matcher tagit 15 poäng och placerar sig därmed på en andraplats bakom Lindås. – Vår start i serien har väldigt bra, men det är inget som överraskar direkt heller då vi vet att vi är ett spelskickligt lag. Men starten av serien är vi nöjda med och vi ska ta oss till festen som är vårt mål, säger Philip Lövdahl till bloggen.

Utöver Lindås så har det på förhand varit mycket snack om Warberg och även Göteborg som en outsider efter sina framgångar under sommaren. Varla däremot har gått som en outsider. – Jag tycker att vi har vänt det där med att vara underskattade och jag tror lagen i gruppen ser oss som ett tufft lag att möta. Vi har bevisat att vi är ett bra lag och därför ser jag inte att vi slår i underläge längre.

I sin senaste match så slog man Sandö med stabila 0-7 på bortaplan. – Det var derby och allt kan hända, men vi var på förhand tippade att ta de tre poängen och det gjorde vi också. Som helbild spelar vi ganska hackig innebandy då vi också spelar väldigt mycket boxplay. Men vi släpper inte något i boxplay och vinner tillslut matchen ändå välförtjänt med 0-7.

Nu är det Mölndal på andra sidan, ett Mölndal som man mötte tidigare under säsongen och då vann med 3-7. – Tyvärr så spelade jag inte den första matchen mot Mölndal men det jag vet om dem är att de har tappat två av deras vikigaste spelare och att det har gått knackigt för dem i serien.

Vilka nycklar tror du blir viktiga för er för att ta tre poäng?

– Något jag tror blir väldigt viktigt är att det inte blir någon underskattning från våran sida. Vi vet att vi på förhand är tippade att vinna men allt kan hända då alla lag är bra i serien. Men att vi spelar vårt spel och inte faller in i deras.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar