JAS-bloggen
Intervjuer

Vill fortsätta utmana toppen: ”Visat att vi kan störa dem”

Från en ganska gles matchhelg så kan vi i en sydligare grupp hitta ett resultat som gör gruppen allt mer spännande inför fortsättningen.

Gransholms IF är ett lag med mycket nya spelare inför säsongen. Ett gäng spelare från Öjaby anslöt till laget och kompletterade de unga 05:erna plus ett par spelare till. Man har under hösten inlett starkt och gjort flertalet fina resultat. – Egentligen så är det inte så mycket nytt för många av oss har spelat ihop i tidigare klubbar vilket gör att vi känner varandra ganska bra. Jag tycker att de första matcherna som vi har spelat med varandra har varigt bra. Vi fick ju en tuff start då vi förlorade mot Hovshaga i första matchen men efter de kämpat på och visat att vi kan störa de bra lagen, säger Isak Roos till bloggen.

Under lördagen så skulle man möta Kalmarsund, ett lag man hade nedanför sig i tabellen och som man behövde slå för att haka på i toppskiktet. – Vi visste att vi mötte ett bra lag och att vi var tvungna att ha en bra defensiv för att kunna störa dem.

Period ett blev tight, men hemmalaget kunde sno åt sig en 1-0 ledning. – Första perioden tycker jag var en ganska avvaktande period där det inte hände så mycket. Det kändes skönt att börja period två med en ledning.

Andra perioden blev något grinigare, en del utvisningar kom när målen uteblev. – Jag tycker inte att period två var speciellt hård. Det var en del slag men jag tycker att domarna höll en bra nivå över hela matchen.

I period tre så kunde Gransholm säkra sin seger efter resultatet 3-1 och därmed ta tre viktiga poäng i jakten på Växjö och Hovshaga. – Vi kämpar och sliter för varandra hela matchen och fick bra utdelning framåt. Något som var en nyckel till denna vinsten var det slitet vi hade i defensiven.

Lag som Växjö och Hovshaga som kan bli aktuella i ett förkval. Tror du att ni kan rå på dem i slutändan och vad krävs isåfall? – Det är två bra lag men jag tycker redan att vi har visat att vi kan störa dem men det krävs att vi spelar på topp och kämpar för varandra i det resterande matcherna.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar