JAS-bloggen
Inför match

H2H med Serrander/Högback: ”Väntar på misstagen från motståndarna”

Toppmatch i F-gruppen där Linköping ställs mot Salem. Vinnaren kommer ta tre tunga poäng i kampen om playoff och skaffa sig ett bra läge inför fortsättningen. Filip Serrander och Salems Jonathan Högback säger följande inför helgens fight.

Det är oerhört tight i er grupp i toppen. Hur viktig ser ni att just denna matchen är?

Filip: Denna match är riktigt viktig! Vi har en match som hela laget är enade om att vi ska vinna och efter förlusten mot dom borta blir de ännu bättre! Vinner vi denna match får en bra position som vi kan jobba på för att ta oss till playoff.

Jonathan: Jag tycker att denna match kommer vara oerhört viktig att vinna. Så att vi kan hänga med i toppen och fortsätta kriga för en play off plats.

Om ni ser till era motståndare, vad är dess styrkor och vad behöver ni jobba med att få bort?

Filip: Salem är väldigt duktiga på sitt passningspel, släpper bollen snabbt men deras starkaste styrka skulle jag säga är deras anfallspel, hur de hittar ytorna bakom våra försvarare och de lyckas vi få bort de så ska matchen gå i våran favör!

Jonathan: Jag tycker att Linköping har en hel del duktiga spelare individuellt, men vi fokuserar mest på att sätta vårat spel så bra som möjligt i första hand.

Om vi ser till ert eget lag, vad för styrkor har ni som ni ser att era motståndare saknar?

Filip: Vårat lag är ett mycket bra kontringslag som gillar att ligga lågt och vänta på misstagen hos motståndarna och de är då vårat lag är som bäst! Vi har även en extremt bra laganda vilket jag tror gör vårat lag ännu starkare för att vi vet att alla i laget alltid gör 100% för att vinna.

Jonathan: Har inte så bra koll på Linköping men jag tycker att vi är ett lag som är bra på att rulla boll men kan också spela lite annorlunda beroende på motstånd.

En tight match som ser ut att gå mot ett kryss. Vem skulle isåfall kliva fram och avgöra och på vilket sätt?

Filip: Matchen lutar som sagt mot en väldigt jämn match men jag tror att om vi följer våran gameplan ska vi få med oss 3 poäng! Vi har väldigt många duktiga målgörare men jag tror ändå Anton Gröön kommer göra de svårt för Salems försvar med sin otroligt bra känsla med bollen och sin räckvidd. Jag tror att Anton kommer avgöra med ett handledskott i bortre kryss!

Jonathan: Jag skulle säga Cap Adam Piehl. Han bryter boll drar sin gubbe och hänger den lågt bortre.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar