JAS-bloggen
Inför match

H2H med Enqvist/Aldeeb: ”Vi har spetsen som de saknar”

En klassisk sexpoängsmatch väntar när Storvreta tar emot Strängnäs, två lag som verkligen behöver poängen för att hänga på i toppen. Storvretas Kalle Enqvist och Strängnäs Ahmad Aldeeb säger såhär dagen innan match.

För att inte hamna alltför långt efter i toppen kan denna matchen bli oerhört viktig. Hur mycket har ni pratat om det inför?

Kalle: Vi har väl pratat lite om matchen, och ja det är tre poäng som verkligen måste in på kontot.

Ahmad: Vi snackade inför matchen mot Stenhagen för två veckor sedan att vi har tre väldigt viktiga matcher kvar innan jul, just nu har vi tagit tre av sex poäng och vi är inte helt nöjda med senaste matchen mot Sirius. Därför kommer vi gå in i den här matchen med ett oerhört revanschsug! Vi vet att vi har kvaliteter som krävs för att hänga med i toppen.

Vad för matchbild förväntar ni er?

Kalle: Jag förväntar mig en ganska jämn match då det är två bra lag som möts och att det blir bra fart och att vi styr matchen.

Ahmad: Vi förväntar oss en liknande matchbild som när vi möttes i första omgången, vi kommer vara det spelförande laget och Storvreta kommer ligga bra i försvaret med en grym målvakt.

Om ni ser till er själva, vad för nycklar kommer ni jobba med som kan ge er tre poäng?

Kalle: Att vi jobbar stenhårt för varandra och verkligen ligger bra i vårt försvarsspel som är våran styrka, sen att vi sätter dom lägena vi får.

Ahmad: Vi måste fortsätta jobba på samma vis som innan Sirius matchen, alltså vara ett lag som rullar bollen snabbt och spelar rakt mot mål. Sen är det viktigt den här gången att vi sätter dit våra chanser och är effektiva. Vi har inte heller råd att bjuda på något mål mot så skickligt motstånd.

Vad har ni som era motståndare inte har?

Kalle: Svår fråga, men jag skulle säga att vi har bättre bredd i laget och har tre väldigt jämna kedjor medans dom bara har några duktiga killar, sen så har vi en väldigt bra målvakt också

Ahmad: Jag tycker att både vi och Storvreta har bredd, men vi har spetsen som dem saknar. Det är avgörande i längden, sen har Storvreta inte Tim Lindgren!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar