JAS-bloggen
Intervjuer

Utvisningstätt derby avgjordes i tredje – Växjö fick jubla

Sent i söndags så tog Hovshaga emot Växjö i det klassiska derbyt med en hel del historik sett till att flertalet spelare under de senaste åren gått mellan de båda föreningarna.

 En av dem som spelade var Adam Svahn, Hovshagaspelaren som gör sin tredje säsong i laget. – Alltid lika roligt med derby mot Vipers och möta sina gamla lagkamrater, säger Svahn till bloggen.

Inför derbyt så hade Hovshaga 17 inspelade poäng på sina första matcher fördelat på fem segrar och två kryss. – Inför denna matchen var vi obesegrade så man kunde ju ändå inte klaga på vår inledning av säsongen.

Period ett innehöll både mål, tvåor och även en 2+10. – Som sagt med många utvisningar i första gör det inte lika enkelt att göra mål framåt, men jag tycker vi står emot bra i första trots ett par utvisningar mot oss.

Andra fortsatte i samma spår och 2-2 efter första, blev till 4-4 efter andra. – Vi började bra i andra, men tappade lite i slutet mot periodens slut som gör att dem gör två mål. Men både lagen spelade bra innebandy som gjorde att resultat var 4-4 efter den perioden.

I period tre så kunde gästande Växjö knipa åt sig en ledning och sedan perioden ut vara ett steg före vilket gjorde att man vann med 5-7 till sist. – Dem går iväg med två mål i mitten på perioden och båda målen i powerplay. Och efter det så lyckades vi aldrig komma ifatt riktigt och tyvärr förlorade matchen.

K-gruppen har ju ett speciellt upplägg då samtliga lag kommer ta sig vidare till ett förkval där sedan två lag ska kvalificera sig för ett playoff. Ett upplägg där samtliga lag blir ”garanterade” en ny chans, men det är trots det inget som Svahn och hans lag funderat över. – Har inte tänkt på det överhuvudtaget utan vårt mål är att komma etta och det satsar vi på oavsett om samtliga lag går till förkval.

Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar