JAS-bloggen
Intervjuer

Dubbla segrar efter lång förlustsvit: ”Har inte inlett säsongen bra alls”

I Göteborgstrakerna finns det flertalet lag som inte får jättemycket rubriker, utan oftast pratas det om lag som Lerum, Pixbo och Lindås i just JAS-sammanhang.

Zenith är ett lag kanske haft det tuffare i JAS, men som i sin USM-grupp lyckades ta sig vidare till nästa steg. Innan lördagens eftermiddagsmatch så hade man slagit Ale/Kärra och tagit säsongens första förlust för att därefter förlora klart mot Kungälv. – Inför matchen mot Ale/Kärra ville alla bryta en alldeles för lång förlustsvit. Vi fick egentligen inte till vårt spel men vi kunde vinna på inställning och individuella prestationer. När vi skulle möta Kungälv hade vi en dålig träningsvecka bakom oss och precis som många andra matcher den här säsongen så kommer vi inte upp i nivå, säger Gustav Eurén till bloggen.

I lördagens match var det Backadalen på agenda, ett lag som hade ett par fler inspelade poäng. – Vi visste att Backadalen var stora och fysiska och förmodligen bättre i duellspelet men i spelet med boll är vi bättre. Om vi lyckades styra matchen visste vi att vi hade bra chans att vinna.

Man kunde nyttja sin hemmaplansfördel och få en fin start och ha en 2-0 ledning efter första 20. – Första perioden får vi dit vi vill. Vi styr spelet och även fast de får en del farliga chanser så leder vi välförtjänt.

I period två så delade man på målen. Zenith gjorde 3-0, men Backadalen kunde reducera i slutet av perioden. – Inför sista perioden pratade vi mycket om hur i princip alla innebandymatcher avgörs i sista perioden. De två första perioderna går ut på att bygga förutsättningar för att motståndarna ska få det så svårt som möjligt att vinna tredje perioden.

Även om det blev tight så kunde Eurén själv kliva fram och bli matchhjälte med sitt 5-4 drygt fyra minuter från slutet. – Trots en tvåmålsledning inför tredje lyckas Backadalen kvittera två gånger, först till 3-3 och sedan även 4-4. Det vi tar med oss är att vi trotts en skakig tredje period ändå lyckad få ihop matchen till slut samt att vi även kan vinna jämna matcher.

Ni har nu två segrar och sex poäng. Hur ser årets målsättning ut egentligen?

– Målsättningen är alltid att gå så långt som möjligt men samtidigt har vi inte inlett säsongen bra alls. Jag vet att vi kan prestera på en högre nivå och alla resterande matcher är extremt viktiga oavsett vilka vi möter. Sedan återstår det att se hur långt vi kan gå.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar