JAS-bloggen
Intervjuer

Derbyt kan avgöra utgången i toppskiktet: ”De är ett gäng med hybris”

Nytt Jönköpingsderby väntar i Habo Sporthall under fredagskvällen, där det förutom prestigen även gäller viktiga poäng i H-gruppens toppskikt.

Fagerhult/Mullsjö som står som hemmalag kommer senast från en uddamålsförlust mot serieettan FBC Lerum. – En tråkig förlust där vi lika väl hade kunnat ta tre poäng. Det positiva vi kan ta med är att vi spelat mycket bättre än vi gjort de andra matcherna. Lerum är seriens bästa lag så tycker ändå vi står upp bra, säger Simon Sandqvist till bloggen.

Matchen spelades för drygt två veckor sedan och man har därefter haft chans att nöta på lite extra inför kvällens match. – Vi har jobbat mycket med defensiva spel och jobbat med ett högt tempo på varje träning. 

Motståndet är inga mindre än Hovslätt, ett Hovslätt som jagar Lerum i toppen där Fagerhult/Mullsjö i sin tur jagar Hovslätt. – En extremt viktig match. Jag tycker vi är underdogs och det får vi utnyttja när dom är ett gäng med hybris. Så jag tror på en offensiv match med mycket fart.

Hos gästerna återfinns även Philip Diber, en spelare som valde just spel i Hovslätt inför säsongen efter att tidigare ha spelat i Fagerhult. – Ja han gjorde sitt val och det får man respektera, men när han kommer till Habo sporthall så kommer han behandlas som vilken Hovslättspelare som helst.

Publiken som sluter upp, vem borde de ha lite extra koll på?

-Jag tror det är många som kommer bidra till en bra match men tror Anton Elmquist från Hovslätt kommer bidra på show. Men även Axel Cederqvist kommer bjuda på ett par goa dragningar;)

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar