JAS-bloggen
Intervjuer

Övergångarna fortsätter trilla in – tre spelare byter klubb

Vi är snart halvvägs in i årets JAS-säsong, men trots det fortsätter det trilla in ett par övergångar. Vi finner flertalet av dem i Stockholmsområdet som vi rapporterar om här.

Viktor Seth (Från Nykvarn till Strängnäs), William Aronsson (Från Salem till Rosersberg/Arlanda) och Axel Hansell (Från Ekerö till Salem), säger såhär om sina övergångar.

Ny klubb för din del. Vad var största orsaken till klubbytet?

Viktor: Största orsaken till varför jag bytte klubb var för att hade träningarna i min gamla klubb var ba oseriösa tyckte jag, utvecklades inte så mycket på träningarna så palla inte mer. Då bestämde jag mig för bytta klubb till Strängnäs som har ett riktigt bra JAS lag sen ett riktigt bra A-lag. De två veckor som jag kört med Strängnäs är det riktigt bra träningar det är seriöst och alla vill bli bättre känner jag.

William: Den största anledningen var resorna. Stressigt att hinna hem från skolan och sen ta mig genom köerna till Salem.

Axel: Den största anledning till klubbytet för min del var att jag lirat i Allsvenskan på dubbellicens med Salem under hela säsongen hittills. Har i princip endast tränat med Salem sen i maj så därför kändes det nu naturligt att kliva över helt.

 

Att komma in i en ny klubb mitt under säsong kan vara lite svårt. Hur har ni mottagits?

Viktor: Jag har mottagits jävligt bra faktiskt kände ganska många i laget så det kändes tryggt, men det är ett riktigt skönt gäng.

William: Jag har mottagits väldigt bra i Rosersberg. Jag har ännu inte hunnit träna med Arlandas Jas lag, bara kört en match. Men det verkar vara ett bra gäng.

Axel: Eftersom jag tränat med Salem under mer än ett halvår kände jag mig redan som en del av föreningen.

Vad hoppas ni kunna bidra med i ert nya lag?

Viktor: Jag kommer bidra med mycket offensivt sen även lite defensivt.

William: Eftersom jag lirar sista jas året så hoppas jag kunna bidra med lite erfarenhet. Jag har dessutom jobbat med min offensiva sida så jag tänker att jag ska plocka lite poäng.

Axel: Min förhoppning är att kunna bidra med en del poäng framåt samt ett hårt jobb över hela banan i varje match. Hoppas även kunna sprida en god stämning i laget under både träning och match.

Om vi ser till just JAS, vad tror ni om era chanser där att kunna nå ett slutspel t.ex.?

Viktor: Våra chanser till slutspel är väldigt goda vi har bra spelare på varje position så tror mycket på att vi kommer till slutspel och festen.

William: Jag kan inte göra den bedömningen ännu eftersom jag inte sett tillräckligt. Men jag hoppas såklart på att vi tar oss slutspel.

Axel: Jag tror våra chanser är goda. Vi har en av landets tuffaste grupper och har inte torskat än på de sju första matcherna.

För ett par år sedan fick man enbart representera en JAS-klubb varje säsong. Om det hade varit samma än, tror ni färre spelare hade bytt klubb varje säsong då just på grund av att man blir begränsad i JAS?

Viktor: Tror faktiskt att mindre spelare hade bytt förening just nu.

William: Några färre skulle det nog bli men några av dem som byter gör ju det för att de får chansen till seniorspel tror jag.

Axel: Jag tror absolut att den förändringen är en faktor som påverkar spelares val. Att exempelvis inte få spela sitt sista år i jas är verkligen något som i alla fall skulle få mig att överväga ett klubbyte en extra gång.

Foto: Christin Holm/Ludvig Gustavsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar