JAS-bloggen
Intervjuer

Toppat formen inför stundande toppfight: ”De väntar på motståndarnas misstag”

En ganska väntad tight match blev klart mer odramatisk när gästande Landvetter visade styrka i helgens JAS-match.

Landvetter som förra helgen imponerade och slog Fröjered, ett Fröjered som i sin tur bland annat slagit Hovslätt under inledningen. – Jag var tyvärr sjuk så jag missade den matchen mot Fröjered men tjejerna gjorde en riktigt bra match. Vi har haft det lite rörigt med mycket skador och sjukdomar under säsongsstarten och de första matcherna saknades flera backar och centrar som brukar spela. Så med tanke på det har vi gjort det jättebra så här långt, säger Ester Lind till bloggen.

Matcherna mot Partille brukar vara tighta sådana. Hur gick tankarna inför? – Det är alltid roligt att spela mot Partille eftersom de är ett bra lag. Extra roligt då man känner till några i laget. Vi var fokuserade på att göra vårt jobb.

Lind var själv bidragande till att Landvetter kunde gå upp till 1-3 efter första 20 då hon själv gjorde 1+1. – Vi startade perioden bra med ett snabbt passningspel och omställningar. Vi kändes farliga på deras planhalva.

I andra perioden så kunde Linds viktiga 1-5 mål i boxplay bli ett klart mentalt övertag. – Vi brukar vara rätt farliga under boxplay eftersom vi är rätt snabba i omställningarna och får ganska mycket yta. Att göra ett mål när man är en tjej mindre på banan gör så klart att hela laget får ett mentalt övertag.

Under sista 20 kunde man kontrollera matchbilden och tillslut vinna med 1-7 och inkassera tre tunga poäng. – Jag tycker att vi hade två starka linor som kunde pumpa på hela matchen. Det vi tar med oss till nästa match är den goda stämningen i laget och vårt snabba passningsspel. Allt kan såklart bli snäppet bättre.

Om drygt två veckor så väntar ett nytt högintressant möte. Man tar emot Hovslätt på hemmaplan, ett lag man förlorade med 6-0 i premiären. – Mot Hovslätt behöver vi bara tro på oss själva och bibehålla det spel vi har nu. Ta försvarsspelet först så kommer det att gå bra. Hovslätt väntar mycket på motståndarnas misstag och hugger blixtsnabbt när de får chansen och förhoppningsvis gör vi färre misstag nu än i början av säsongen. Trots att vi förlorade matchen så vann vi faktiskt skottstatistiken i första matchen men de har otroligt bra förstamålvakt i Hillevi Pantzar i Hovslätt som spikade igen. Det ska bli roligt att möta henne igen och se om hon kan hålla samma höga nivå i två matcher i rad mot oss.

Foto: Mikael Tjäder.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar