JAS-bloggen
Intervjuer

Fortsätter smyga bakom topplagen: ”Finns nog en liten underskattning”

Växjö gör sitt första år i JAS-sammanhang och har därmed inte vara särskilt uppsnackade inför årets säsong.

Man återfinns nere i H-gruppen med Skånelagen där man på sina sex första matcher hade tagit sju poäng. – De har varit lite upp och ner med vår prestation, men på slutet har den varit ganska bra. Vi har bytte spelsystem inför så det har varit lite svårt i början men vi har börjat komma in i det mer och mer nu, säger Elin Fransson till bloggen.

Under söndagen skulle man spela sin sjunde match när man skulle ställas mot jumbon Malmö som kom på besök. – Tankarna inför matchen var väll inte mer än en vanlig match mer än att vi vill vinna matchen och hålla oss till vårt spelsystem.

Man fick en fin start och hade 3-0 från start vilket vittnade om dominansen. – Ja det tycker jag, vi hade största delen av bollinnehavet.

Efter två spelade hade man gått upp till 8-1 och redan där kändes matchen avgjord. – Nästan, om vi bara skulle fortsätta som vi gjorde kändes det som det skulle gå bra.

Man slog inte av på takten utan kunde till sist vinna med 13-2, ta tre poäng och få med sig flertalet plusmål inför fortsättningen. Vad är man då mest nöjd med? – Vi sätter våra chanser och fortsätter köra även om vi leder stort.

Lund och Kalmarsund finns ju i toppen där ni smyger mer. Tror du folk underskattar er lite?

– Jag tror det finns en liten underskattning eftersom vi är ett ganska ungt lag och det är vårt första år i jas.

 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar