JAS-bloggen
Intervjuer

Tre nya poäng i toppstriden – trots svag tredje: ”Vi blev lite väl bekväma”

Skånegruppens skikt blev allt klarare under fredagen när en förväntad favorit gjorde sitt jobb i toppskiktet

Det var Bjärred som ställdes mot Genarp på bortaplan. Ett Bjärred som jagar på i toppen och där det unga Genarp istället krigar i botten vilket man var väl medvetna om. – Ja det kan man väll säga, däremot är Genarp ett bra lag som spelar jämnt med de flesta lagen så vi visste att det skulle krävas hårt jobb, säger Bjärres Filip Hedin till bloggen.

Bjärred tog senast en poäng mot Höllviken efter ett 3-3 resultat. Höllviken som även de är ett lag i toppen denna säsongen. – Från den matchen lärde vi oss att vi inte ska underskatta några lag. Inte för att vi underskattade Höllviken men för tillfället ligger vi inne med tre tunga skador vilket har förändrat förutsättningarna i laget.

Period ett slutade med en 1-2 ledning för gästande Bjärred. – Standard förstaperiod där ingen riktigt vågade spela ut.

Andra perioden fick en helt annan karaktär när Bjärred tryckte på ordentligt och istället gick upp till hela 2-8. – Vi tog ett snack inför andra om var deras svaga punkter var och utnyttjade det väldigt bra. Skillnaden mellan första och andra är helt klart att vi börjar spela smartare.

Genarp som i princip enbart består av spelare födda 2003 och 2004 vek dock inte ner sig och efter tre raka mål i period tre så tvingade man Bjärred till en timeout. – Som sagt så är Genarp ett bra lag som aldrig ger sig och vi är väl lite väl bekväma och blir därmed straffade för det.

Till sist vinst med 6-9, vad kan ni ta med er från matchen?

– Andra perioden tar vi med oss då vi visar att vi är bättre. Sen också att vi inte får slappna av även fast det andra laget ligger lite längre ner i tabellen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar