Tidigare dominant börjar växla upp: ”Vi är inte långt efter topp fyra”

Lindome har under ett par säsonger varit ett ständigt återkommande inslag på Innebandyfesten, men har denna säsongen haft en annorlunda start.

På sina sex första matchade hade man enbart lyckats ta fem poäng innan gårdagens match. – Vi har spelat bra, men vi har inte riktigt fått resultatet med oss i vissa matcher där vi kanske skulle haft med oss några fler poäng. Vi har med tiden blivit mer samspelta, med tanke på att vi är ett nytt lag med många nya yngre spelare, säger Matilda Eriksson till bloggen.

Just föryngringen är Eriksson inne på. Spelare som Louise Hedkvist och Jonna Karlsson t.ex. finns inte kvar och det är flertalet unga 04:er som lyfts upp istället. – Som sagt är vi en väldigt ung trupp. Vi har inga större förväntningar på oss, utan ser det mer som en chans att utvecklas och de yngre får känna på hur det är att spela i JAS. Vi som varit med några år får istället hjälpa och stötta de nya.

Innan gårdagens match så hade man även slagit Lindås på bortaplan med 4-9 vilket är ett klart godkänd resultat. – Vi fick verkligen utdelning i denna match. Ett mycket bra försvarspel kombinerat med ett snabbt och rörligt anfallsspel gjorde så att vi vann den tuffa matchen. Detta tillsammans med ett gott självförtroende och positiv energi tog vi med oss till matchen mot Backadalen/Zenith.

Under fredagen väntade istället jumbon Backdalen/Zenith där man redan i period ett fick bra utdelning och hade 3-0. – Vi började matchen som vi avslutade Lindåsmatchen. Bra energi och snabbt passningsspel vilket gav bra resultat.

Gästerna lyckades under period två spräcka sin nolla, men Lindomes två mål gjorde att man hade en 5-1 ledning inför sista 20. – I andra perioden tappar vi lite tempo och vi får lite sämre passningar och anfallsspel. Inför tredje perioden ska vi hitta tillbaka till samma energi som vi hade i första perioden.

Till sist vinst med 6-3, vad säger du om matchen?

– Vi var det bättre laget och segern var rättvis. Vi kom inte upp på den nivån som vi ville och det blev lite lågt tempo. Det kändes dock inte som att det var någon risk att vi skulle förlora även om Backadalen/Zenith vinner tredje perioden. Vi tar med oss första perioden till kommande match.

Ni har två raka segrar, men har trots det bara åtta poäng och långt upp till toppen. Hur ser du på fortsättningen?

– Vi har blivit mer samspelta och fått mer utdelning på våra chanser. Fortsätter vi med det spelet vi haft i de två senaste matcherna kommer det att ge resultat. Jag känner att vi inte är långt efter de fyra lagen som ligger före oss i tabellen.