JAS-bloggen
Intervjuer

Uppsnackat toppmöte stundar: ”Känns som deras självförtroende gått i graven – de är nervösa för att förlora”

Vi tar tempen på ett högintressant möte i Stockholmsområdet under kvällen mellan två lag som snackats upp ganska ordentligt under försäsongen efter alla värvningar och dylikt.

Det är Tyresö som tar emot Ingarö, ett Tyresö som har inlett med fem raka segrar. – Våra första matcher har varit bra. Även om spelet har varierat under matcherna tycker jag vi har varit det bättre laget de fem första. Det brukar var lite knackigt i början av säsongen med nya spelare men jag tycker att vi som gäng har klickat direkt och fått en go stämning i omklädningsrummet, säger Tyresös Filip Bjurkell till bloggen.

Inför säsongen så svingades det en del i media där Tyresö bland annat blev stämplade som ett ”svagare lag” i år och ett lag med mycket ”alibispelare”. – Att vi är svagare i år och har flera alibi spelare än förra året finns inte på världskartan. Ja vi förlorade våra duktiga 00 or som såklart saknas, men jag tycker att vi har fått extremt duktiga killar som alla lag hade velat värva. Ingarö är ett extremt duktigt lag som spelar mycket med självförtroende men det verkar som dem har tappat lite av det på sistone.

Ingarö i sin tur kommer oväntat från en förlust då man i sin senaste match förlorade mot kombinationslaget Älvsjö/Lidingö. – Ingarö är som jag sa tidigare ett lag som spelar med mycket självförtroende och inför säsongen snackade de mycket skit om lagen i serien samt att dem trodde dem skulle leka sig igenom. Men efter torsken mot ett starkt Lidingö känns det som att självförtroendet har gått i graven samt att dem har gått ut med att dem inte är förberedda mm, men det är skitsnack. Ingarö är nervösa över att förlora och det kommer gynna oss.

För Tyresös del så har man haft två veckor sedan sin senaste match då man slog Djurgården med 4-2. – Vi har bara lagt fokus på oss själva där vi försöker hitta så bra form som möjligt innan matchen. Vi fick även in en träningsmatch för att vi ska bli ett så bra lag som möjligt när det smäller.

Vad för nycklar tror du kommer bli avgörande i matchen?

-Jag tror det lag som kommer in med bäst inställning och den som vill vinna den här matchen mest kommer vara segrande. Sen kommer även såklart många inviduella prestationer krävas.

För Tyresös del så kommer även en viktig nyckel ligga i få stopp på Liam Åström, Ingarös poängkung som är en fruktad offensiv kraft. – Liam är en extremt duktig spelare som gör extremt mycket poäng. Men vi har inte fokuserat just på en spelare utan vi har ju ”501” andra nyförvärv att hålla koll på. Sen är ju Liam bara en människa och han kommer känna av nervositeten. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar