JAS-bloggen
Intervjuer

Målkalas när toppstriden klarnade: ”Vi har en bra bredd på tre femmor”

Det blev dramatiskt under söndagen när Värmlandslaget och fjolårets skrällag Hagfors tog emot Lillån IBK.

Det var alltså Hagfors som stod som hemmalag när Lillån kom på besök, två lag som inför matche stod på snarlika poäng. – Vi visste att det skulle bli en tuff match eftersom att dom inte hade förlorat en match än och hade spelat jämnt mot lag som Karlstad och Örebro ungdom. Att vi visste det taggade oss bara ännu mer till att visa att vi är ett av lagen som ska vara med i toppen och slåss om en plats till playoff, säger Johan Jonasson till bloggen.

Period ett blev målrik, men det var hemmalaget som hade en knapp fördel med en 3-2 ledning. – Första perioden speglade hela matchen skulle jag vilja säga den innehöll mycket fart och många bra chanser matchen igenom.

I period två så fortsatte det att trilla in en hel del mål. Det var inget lag som ryckte, men Hagfors var laget som hade ledningen flertalet gånger om och även hade en 7-6 ledning. En målrik historia med en matchbild som kanske inte var helt förväntad. – Vi hade ju pratat om att det skulle bli jämt men jag tror att det inte var någon som hade förväntat sig att det skulle bli så mycket mål som det blev.

Vad säger ni inför period tre?

-Vi pratade om att gå mer in på kropp på Lillån spelarna då dom hade många tekniskt duktiga och då försöka få dom lite ur balans. Vilket jag tycker vi gör bra och därav resultatet.

Den tighta matchbilden fortsatte och efter sextio spelade minuter så var det Hagfors, precis som efter period ett och två, hade uddamålet till godo och vann med 9-8. – Vi krigar hårt för varandra gör vårt jobb i försvaret vilket gjorde att dom fick svårt att trycka in några bollar på slutet. Vi har även en bra bredd i truppen med tre femmor som går in och levererar vilket gör oss väldigt starka i år.

Hur ser du på gruppens utformning framöver och vilka lag tar sig vidare?

– Gruppen har varit väldigt jämn och den känns fortfarande väldigt öppen vilket gör det svårt att predika. Men jag tror Hagfors och Örebro Ungdom går vidare, men det kommer bli en jämn kamp mellan Hagfors, Örebro Ungdom, Lillån och Karlstad.

 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar