JAS-bloggen
Intervjuer

Storfavoriten tog sjätte raka – trots manfall: ”Vi ser det enbart som motivation”

Efter en tids uppehåll för FBC Lerum Utveckling var det återigen dags när för laget att försöka ta sin sjätte raka seger när man begav sig till Jönköpingstrakerna.

Det var alltså en månad sedan senaste matchen då man en vardagskväll mötte Vara/Lidköping borta och har sedan dess haft tid att träna på extra. – Vi har fortsatt gnuggat på. Tränat som vanligt med lite fokus på special teams. Har även försökt träna ihop lite nya konstellationer då vi visste att vi hade a-lagsmatch samtidigt, säger lagets back Marcus Burman till bloggen.

Just den matchen vann man med övertygande 8-2 på bortaplan. – Vara/Lidköping matchen var bra. De gick upp och spelade en man man mot oss, lösningarna från den matchen  kunde vi använda idag när Fagerhult/Mullsjö försökte göra detsamma i jakt på ett kvitteringsmål.

Det var alltså kombinationslaget Fagerhult/Mullsjö på andra sidan i Nyhemshallen som väntade. – Fagerhult/Mullsjö har tidigare inte imponerat i JAS-serien men vi vet att laget har en enorm bredd av skickliga spelare. Sen är det klart kul att de känner sig såpass hotade av oss att de väljer plocka ner SSL spelare som inte tidigare spelat JAS i hopp om poäng.

Lerum kom med ett gäng avbräck då klubbens A-lag spelade samtidigt samt ett gäng sjukdomar. – Såklart att det finns med i tankarna att vi saknar spelare som är ordinarie i våran första femma, sen är det även såklart tungt att två av våra backar är sjuka, men istället för att vi ser vi det som något negativt ser vi det istället som motivation. Vi visar återigen på en enorm bredd i truppen där vi har killar som kanske inte brukar avgöra matcher kliver fram och visar vad de går för.

Hemmalaget startade starkast och kunde göra 1-0 genom Tim Anderson Carlsson, där samme man även satte 2-1 innan paus. – I första perioden kommer vi inte riktigt upp i nivå. Tror detta kan bero på att visar lite för mycket respekt för motståndarna. Vi gör inte det vi säger då vi inte riktigt tar jobbet. Vi låter de spela diagonalare och vi sitter inte i skottäcken vilket behövs om man ska slå ett lag som Fagerhult/Mullsjö.

Andraperioden blev desto svängigare där Lerum i slutet av perioden kunde komma ikapp och se till att ha en 4-4 ställning inför period tre. – I andra perioden steppar vi upp det. Vi har fortfarande lite problem med deras diagonalare men det är en rejäl förbättring från första perioden. Vi utnyttjar deras misstag bättre och på så sätt få en välbehövlig kvittering inför tredje.

I period tre så fick publiken verkligen valuta för entrépengen (om man betalade det). Lerum kunde på nytt hämta upp ett underläge, gå upp till 5-7 efter ett märkligt mål av Tim Svan där bollen i en hög båge gick in via målvaktens rygg på något sått. Fagerhult/MAIS kunde dock reducera och även kvittera i spel 6 mot 5. Då återstod enbart en minut, men 25 sekunder senare så kunde Elias Fischer stöta in 7-8 bollen som gav rödklädda Lerum tre poäng. – Vi inleder tredje svagt och låter de ta en tidig ledning. Vi tar sedan tag i matchen och vi ett litet turligt 7-5 mål slår vi av på takten. Vi ger de ett väldigt billigt kvitteringsmål. De lyckas sen göra 7-7 i en sex mot femma där vi missar ett skottäck. Vi tar ett kort snack vid bänken där vi bestämmer oss för att försöka hålla bollen för att sedan göra ett enkelt uppspel för att tillslut slå in sista spiken i kistan. Vilket vi i sista stund lyckas med där Elias Fischer gör det han är bäst på och petar in den på förstastolpen.

-Tycker att vi gör en väl genomförd match där vi trots motgångarna både på och utanför plan visar ett enormt hjärta och att vi är Lerum och att vi är här för att vinna!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar