JAS-bloggen
Foto: Christer Klinth.
Intervjuer

Stod för superskräll – slog seriefavoriten: ”Fullständig islossning”

Under onsdagskvällen avgjordes en match som fick en hel del att lyfta på ögonbrynen sett till hur det sett ut innan.

Det var kombinationslaget Älvjsö/Lidingö som ställdes på bortaplan mot Ingarö, laget som hade kört över det mesta i sin väg inför. – Som sagt hade Ingarö sett väldigt starka ut innan med en enorm spets och bredd och vi visste att det skulle bli en grymt tuff fajt. Men vi gick in i någon inställning med att vi hade allt att vinna och vi visste att ifall vi fick igång vårt go så kan vi hota toppen så det vara att gå in och kriga varje byte, säger Edvin Gantelius till bloggen.

Det har under hösten varit en del stora segerresultat och en het diskussion i media där Ingarö har varit ett av de mest delaktiga lagen. Både sett till sina stora segrar, men även vad man uttalat sig kring sin grupp där man egentligen bara puffat för Tyresö vilket var en motivation i sig. – Absolut var det de, kan hålla med om att nivån i JAS är väldigt blandad, men samtidigt så ska jobbet göras. Och att dem inte såg oss som något hot gjorde det ju bara ännu mer intressant för vår del, jag tror vi gillar att jobba ur underläge.

Man hade inför matchen hunnit spela tre matcher och på dessa tagit totalt fyra poäng där förlusten kom Tyresö i premiären. – Vi har väl blandat och gett kan jag tycka. Detta var för min egen del bara min andra match denna säsong, men jag har såklart varit med i båset. Säsongspremiären såg vi fram emot enormt och vi hade en jäkligt god känsla där, vi mötte ett bra TT, och till skillnad från igår så hade vi inte marginalerna med oss då, så TT tog hem alla tre poäng. Men en bra fajt från vår sida. Sedan har väl det varit lite av en dipp, men samtidigt vet de flesta att det är svårare att tagga igång på samma sätt då man vet att motståndarna kanske inte håller samma klass, så 3 mediokra insatser efter det.

Det var dock Ingarö som började bäst och kunde i period ett nyttja ett powerplay, döda ett boxplay och ha en 2-0 ledning. – Vi var väl lite ställda av hela tillställningen, det var ett betydligt högre tempo än vad vi var vana vid, samtidigt som de gjorde mål och vi inte. Tycker nog ändå att matchbilden är relativt jämn så vi hade väl ändå en ganska bra känsla efter första perioden att det skulle lossna tillslut. Men som sagt såg vi det som en match då vi hade allt att vinna så det vara bara att kriga på.

I andra lyckas ni reducera. Vad har ni för känsla inför tredje?

-Matchbilden jämnar ut sig ännu mer tycker jag, och även om 2-1 målet kommer slumpartat så tycker jag väl ändå att vi krigat ihop till det, men självklart gav det en enorm självförtroende boost och vi fick ju en grym jävla glädje att fortsätta tro på det.

I period tre så skulle dock Älvsjö/Lidingö stå för en riktig bragd – 2-1 underläge vändes till en 2-6 seger vilket var Ingarös första förlust för säsongen. – Helt ärligt så måste jag säga att jag trodde inte på förhand att vi skulle ligga under och sedan ta 0-5 i sista. Men det blev ju en fullständig islossning, vi fick en tidig kvittering och sedan studsade plötsligt bollen våran väg. Vi har en keeper som gör en helt fantastisk match och vi har hela laget som sliter som djur för att täcka ner skott osv. Vi fick psykologiska viktiga mål och trodde på det som ett lag, därför vann vi.

Vinst och ni ser därmed till att inte tappa mark i toppen. Hur ser du på er fortsättningen framöver?

-Självklart superkul att det inte rinner iväg så att vi ändå har sug på toppen. Det gör en såklart ännu mer motiverad till att fortsätta slita. Vi vet vad förutsättningarna är, vi behöver ta de poäng vi ska ta och samtidigt göra toppmatcher som igår mot de bättre lagen, för att vi ska ha chans att komma längre. Men såklart var gårdagens trepoängare än väldig bonus!

Älvsjö/Lidingö (här mot Tyresö) tog en tung tre under gårdagen. Foto: Christer Klinth.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar