JAS-bloggen
Intervjuer

Delad poäng i toppmötet: ”Vi fick inte upp vårt bolltempo”

Under måndagen spelades ett toppmöte i damernas JAS. Det var i D-gruppen som det skulle avgöras mellan två Stockholmslag.

Åkersberga och Huddinge drabbades samman i en på förhand oerhört intressant match. – En av våra tuffaste konkurrenter om de två playoff platserna, vi visste att det skulle bli en tuff match, de har ju en av seriens bästa spelare Mathilda Ekenlinde. Men vi visste innan att vi är ett av seriens bästa lag och att vi slog dem i båda matcherna förra året, säger Åkersbergas Hanna Berglind till bloggen.

Åkersberga hade inför matchen hade drygt två veckor från sin senaste match att kunna gnugga extra detaljer. – Vi har lagt samma fokus som till alla andra matcher, det är ett högt tempo på bollen och ett högt tempo på allt annat vi gör på planen. Vi går in med ett bra fokus och en bra inställning inför match. Dock så gör vi en av våra sämre matcher angående vårt passningstempo.

Det var just hemmalaget som tog kommandot och hade en 2-0 ledning efter den första perioden. – Kämpamässigt så gör vi en bra period då vi har bollinnehavet och kontrollerar första perioden till fullo.

Efter ytterligare 20 så var man fortsatt i en 2-0 ledning och hade därmed kontroll inför tredje där man pratade igenom vissa detaljer. – Vi gick in med inställningen att vi skulle äga varje zon och gå ner med en extra forward för att underlätta för våra backar angående deras höga press. Men dessvärre så fick vi inte upp vårt bolltempo som vi brukar ha och Huddinge gjorde det bra , men vi skulle ha avgjort matchen efter två perioder.

Gästande Huddinge skulle dock hitta energi och kunde under matchens sista minuter både reducera och kvittera. – Vi har bra kontroll på tredje perioden men ett otroligt backhand skott av Tiffany så lyckas de reducera till 1-2 och sedan lite turligt på en retur så kvitterar de till 2-2. Vi tog en time out då vi pratade om att vi skulle gå in och avgöra detta och spela våran innebandy. Men det var ett ställningskrig matchen igenom där vi var bättre i de två första perioderna, men Huddinge i den sista.

Efter den delade poängen så jagar de båda lagen fortsatt Täby i toppen och det är den topptrion som Berglind ser som mest trolig också. – Som det ser ut nu så är det ett race mellan tre lag. Åkersberga Täby och Huddinge där jag tror att Åkersberga och Huddinge tar dom två play off platserna, men att Huddinge har en tuff match redan nästa omgång mot Hammarby som också är ett bra lag och borde vara med i toppen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar