JAS-bloggen
Intervjuer

Körde över storlaget – trots deras nyförvärv: ”De kommer nog rycka upp sig”

I-gruppen ser fortsatt tight ut, men börjar klarna något efter helgens spelade matcher i gruppen.

Två lag som stod på snarlika poäng inför var Kungälv och Pixbo Wallenstam, där Kungälv hade bortaplan. – tycker ändå att vi har spelat bra i dom flesta matcherna bara att vi har varit lite slarviga och släppt in onödiga mål som tex mot Landvetter, säger Calle Björkdahl Carlsvärd till bloggen.

Pixbo som börjat lite upp och ner, hade dagarna innan gårdagens match presenterat en duo från Mölndal. Lucas Dahlström och Albin Wikström-Linders, två spelare med meriter från division 1 och SDF-SM. – Vi visste ju att dom hade fått in några bra spelare, men vi la inte så jätte mycket fokus på det utan fokuserade på vårt egna spel.

Kungälv började fint och gick upp till en 1-3 ledning i den första perioden. – Jag tycker vi gjorde en bra förstaperiod. Skapade många bra lägen och kände att vi kom ut väldigt starka med bra energi.

Än bättre skulle det bli när man i den andra perioden gick upp till hela 2-7 och tvingade Pixbo bland annat till en tidig timeout. – Tycker att vi är väldigt effektiva när vi kommer till avslut. Självklart så spelar Pixbo runt bollen väldigt mycket men tycker inte att dom får så bra lägen, mest skott utifrån.

Kungälv kunde till sist säkra tre nya poäng efter de förkrossande siffrorna 3-9 vilket är ett klart styrkebesked. – Jag tycker att vi spelar kontrollerat hela matchen och tycker att hela laget kommer upp till bra nivå och framför allt David Berglund våran målvakt som gjorde många fina räddningar.

Pixbo har ju under flera år varit en stormakt på juniorsidan. Börjar de tappa sin stämpel lite?

– Eftersom Pixbo har haft så många 00 i deras JAS lag och inför i år måste dom ge sig av så blir det en stor förändring i laget med många nya värvningar. Men tror att dom kommer rycka upp sig snart när dom får spela ihop sig lite.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar