JAS-bloggen
Intervjuer

Mötte sin överman i derbyt: ”Medvetna om att vi låg längre ner i tabellen”

Under gårdagen spelades ett derby uppe i Västland där Rönnby Västerås IBK Ungdom ställdes på ”bortaplan” mot Västerås IBS.

Inför matchen var det Rönnby som var en klar underdog sett till inspelade poäng. – Vi var medvetna om att vi låg längre ner i tabellen men det var inget som påverkade oss inför matchen, säger Rönnbys Ebba Tidstål till bloggen.

Västerås stod på 13 poäng inför och Rönnby enbart på sex. En riktigt tuff match som sagt.Vi mötte ett starkt lag på pappret men det viktigaste för oss var att utgå från vårt spel och sätta stopp för deras anfall och kontringar.

Period ett blev mållös och efter period två så var ställningen 2-2 i en tight match. – Spelmässigt var det två jämna perioder och inget av lagen hade något större övertag.

I den tredje skulle dock ett ryck komma. 2-2 blev istället 5-2 ganska fort och hemmalaget kunde dra ifrån. – Västerås fick två snabba mål i början av sista perioden. Vi försökte att kämpa oss tillbaka då det fanns tid kvar. Efter halva perioden får de in sitt 5-2 mål och vi tar time-out. Direkt efter time-outen gör vi mål. Vi försökte att göra fler mål för att komma ifatt men tyvärr räckte det inte till.

Rönnby lyckades med en reducering, men kom aldrig närmare än det. Vissa positiva saker kan man dock ta med sig. – Vi tar med oss de två första perioderna då vi är i underläge och kvitterar. Vi visar att vi inte ger upp och kämpar perioderna ut.

Även i nästa match väntar ett derby då man på nytt står som bortalag, men då mot Surahammar istället. – Jag tror att det blir en jämn match men att vi vinner.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar