JAS-bloggen
Intervjuer

Starka starten överraskar inte: ”Vi ska kvala till ib-festen”

Inför fredagens matcher så snackar vi upp ett par av dem och väljer nu en match ur damernas C-grupp. 

Sirius inledde med tre raka vinster mot Surahammar, Rönnby och AIK. – Att vi spelar hem nio poäng på tre matcher i säsongsstarten förvånar mig inte jättemycket. Vi har och hade redan innan säsongen en tydlig målbild om att vi ska kvala till ib-festen, och då vet vi att det krävs vinster, säger Alva Strömbeck till bloggen.

Senast förlorade man dock mot Bele med uddamålet och nu väntar istället Väsby i kvällens match. – Vi har en bra laguppställning både framåt och bakåt, något som vi kommer gynnas av i matchen mot Väsby. Utan att veta hur dom spelar eller vem/vilka som gör deras lag så förväntar jag mig att det är Sirius som styr matchen, både offensivt och defensivt. Efter speluppehållet vi haft på ett par veckor är vi väldigt revanschsugna, oavsett vilka som står för motståndet, något vi kommer visa genom vårt spel. 

Lagen placerar sig på snarlika poäng och placering i gruppen vilket gör matchen extra intressant ur den aspekten. Utgången av varje match är lika viktig, självklart även denna. Eftersom det fortfarande är relativt tight i toppen av tabellen behöver vi poängen för att gå upp i ledning, resultatet spelar därför stor roll. Spelar vi vårt spel och uttnyttjar våra styrkor är en vinst och tre poäng vad som kan förväntas av oss.

Det är ju ett par veckor sedan ni spelade sist. Vad har ni jobbar på sedan dess? 

– Vi har tränat på som vanligt med delar som spelsystem, skotträning och även växlat runt bland kedjor och backpar för att försöka göra oss själva så bra som möjligt. Uppehållet i sig har inte haft särskilt stor påverkan, möjligtvis att vi haft en chans att vila upp oss för att kunna ge vad som krävs och lite till nu när matcherna kommer rulla på som vanligt igen.

Vem i laget tror du kommer vara extra het?

– Kollar man i poängligan kan man som vanligt förvänta sig poäng av Emma Åsberg och Telma Carlsson, men Felicia Swedén från sin backposition kan man även räkna med, hon gör alltid en stabil insats och har bra sinne för spelet, oavsett hur det ser ut. Offensivt är Hanna Geifalk och Filippa Sääker två andra man bör hålla koll på, som tillsammans med resten av laget förhoppningsvis spelar fin innebandy på fredag!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar