JAS-bloggen
Intervjuer

Laddar om efter uttåget: ”Tog på psyket – men måste gå vidare”

Efter en tid med glesande matchande under USM-tider och liknande så börjar det återigen till helgen bli klart fler matcher igen.

En av dem är den mellan Lindome och Göteborg, två lag som förväntas slåss om en tredjeplats i sin grupp. – Till en början var målet gå till playoff men just så vet jag faktiskt inte. Vi följer just nu klyschan ”en match i taget” och låter de gå som det går. Vi har truppen för att hämna på övre halvan av tabellen men de gäller att vi levererar, säger Göteborgs Anton Svanberg till bloggen.

Göteborg har på sina fyra första matcher totalt sex inspelade poäng, men har då ställs mot både Lindås och Warberg, två lag som förväntas göra upp i toppen. – Vi visste på förhand att både Lindås och Warberg skulle vara riktigt svåra. Mot Lindås står vi upp riktigt bra i första perioden men går ner oss i andra och där förlorar vi matchen. I slutet av sista perioden skadas våran bästa höger forward John Larsson och kommer vara borta hela säsongen. Både mot Sandö och Mölndal så spelar vi väldigt bra. Mot Mölndal spelade Tim Sandblom riktigt bra och mot Sandö vann vi för vi jobbade stenhårt hela matchen. Mot Warberg underpresterade vi något extremt.

Lindome på andra sidan var under fjolårssäsongen nära att skrälla mot Aspen i USM och gjorde sig överlag kända sig ett fysiskt och tungt lag. – Lindome kommer vara tuffa. Vi har en liten skadesituation, våran målvakt William och vår back Adrian har en skada som inte lämnar dem. Lindome har en duktig höger forward vid namn Adam Ryberg som vi måste hålla ett extra öga på, men jag tror på seger.

Göteborg åkte precis som Lindome, ut ur USM förra helgen, en turnering där man hade höga mål uppsatta. – USM tog på psyket, men våran tränare har pratat väldigt mycket om att vi måste gå vidare och sätta upp andra mål, där ett mål är för de som är kvar i stadslaget att komma med i sluttruppen och de som inte är med att sikta in sig på Gothia Cup.

Vad kommer fälla avgörandet till er fördel om du får gissa?

– Tror att de som är avgörande att vi ska ta tre poäng är att vi jobbar hårt. Det kommer vara ett revansch suget Göteborg som kommer till spel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar