JAS-bloggen
Intervjuer

Starka resultat för U19-landslaget: ”Man tycker ju inte om finnarna direkt”

Vårt U19-landslag på killsidan kunde återvända hem till Sverige med ett guld efter helgens avgjorda EFT.

Senast man var i spel dessförinnan var Finnkampen som avgjordes i Lerum/Alingsås för drygt två månader sedan då man slog Finland i båda matcherna. – Jag vet inte vad vi tog med oss från Finnkampen. Vi hade med oss en go känsla iallafall, vi vann ju två matcher där så det var väl det och att vi hade en grund att stå på inför denna samling med spelsystem med mera, säger Faluns Emil Kalentun till bloggen.

Man inledde helgens EFT med att möta Schweiz under fredagen, en match man vann med 10-5 tillslut. – Den var bra, vi ligger fint i försvaret och rullar mycket boll. Lite mycket bolltapp så de kom i farliga kontringarna, men annars var det bra.

Matchandet var tight och under lördagen så mötte man Tjeckien. En match som slutade med en rejäl överkörning där man vann med hela 13-1. – Vi är väl såpass bra skulle jag säga, dock så var Tjeckien rätt trötta. De lever mycket på sin energi, men när de tappar den så har de inte så mycket mer.

Den matchen som alla såg fram emot var självklart den på söndagen, den mot Finland som även stod som hemmanation. Hur gick tankarna inför då tro? – Att det skulle bli kul att möta dem igen, jag har ju mött de fem gånger förr så man har ju lärt sig lite om dem. Men man tycker inte om finnarna så det var lätt att hitta motivationen inför matchen.

Sverige tog tag i taktpinnen och hade en 0-4 ledning efter två perioder. Tidigt i tredje kom 0-5 och till sist vann man med hela 4-9 där sista delen av matchen blev ganska stökig med en hel del utvisningar och ett matchstraff. Vad fällde då avgörandet? – Vi var bättre helt enkelt. Vi har bättre spets och bättre bredd. Vi bränner mycket lägen och vi skulle nog kunnat leda med 10-0 efter två första perioder.

Kalentun själv matchades i olika femmor, men hamnade i de två sista matcherna tillsammans med Emil Lögdberg, Oliver Windfeldt, Filip Eriksson och Liam Åström i vad som var Sveriges förstakedja. En högklassig omgivning och en kapten som var klart nöjd. -Jag gjorde det okej. Gjorde det jag skulle, så det var skönt att leverera sista samlingen med landslaget. Jag har väl spelat med Lögdberg och gänget varje gång i år förutom första matchen mot Schweiz. Jag trivs bra i båda formationerna jag spelat med så det har varit kul att variera lite.

Det fanns ett gäng 02:er i truppen som gjorde debut som nu testades på den stora scenen inför det stundande VM. Även dessa får beröm av kapten Kalentun. – De har överraskat positivt tycker jag. Hade inte jättebra koll på dem innan samlingen om jag ska vara ärlig, men samtliga gjorde det väldigt bra.

Foto: Salibandy.fi.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar