JAS-bloggen
Intervjuer

Vände svag trend i derbyt: ”Ville bevisa att vi har blivit bättre”

A-gruppen innehåller ett gäng lag från Umeåområdet och det är flertalet derbyn varje säsong. Denna upplagan så finner vi ett par nya bekantskaper.

Umeå City hade haft en tuff start där man hade förlorat sina första fyra matcher. – Vi fick en tuff start mot RIG. Vi hade inte tränat så mycket ihop då vi fick i början av hösten cirka 12 nya spelare. Det har varit svårt att lära sig hur olika vi spelar och försöka spela in oss med varandra. Vi har kämpat och jag tycker det blir bättre för varje träning och match som går, säger Ayla Öystilä till bloggen.

Senaste förlusten kom mot Öjebyn och man hade därefter haft drygt två veckor att gnugga detaljer inför gårdagens derby. – vi har allmänt försökt bygga ihop laget mer och lära känna varandra bättre. Vi har alltid haft en bra och härlig stämning så att vi ville att de som var nya skulle känna sig välkomna. Så att försöka hitta en säker spelplan och snabba uppspel har varit en stor huvudsak.

På andra sidan stod Umeå Västra, den nystartade föreningen med en hel del spelare från Dalen bland annat som hade inlett klart bättre. – Många i vårt lag var väldigt nervösa och det var en match vi verkligen ville bevisa att har blivit bättre. Det har snackats om matchen mellan laget den senaste veckan då många känner varandra. Eftersom Umeå Västra är helt nya var det lite extra nervös och roligt. På planen var de väldigt jämt och stämningen var nervös ofta.

Man fick som hemmalag en fin start och hade 2-0 efter den första perioden. – Vi går in med rätt inställning från början och ger 100%. Vi jobbar som ett lag och jobbar tillsammans överallt. Vi kommer till några fina avslut och har även ett bra försvar.

Just den täta defensiven fortsatte då man hade en 3-0 ledning efter 40 spelade minuter. – Inför sista perioden var vi väldigt nöjda över våran presentation hittills och kände att det bara skulle bli bättre i tredje period. Vi var lite trötta i benen men vi skulle fortsätta jobba så bra som vi gjort. Vi ville känna oss nöjda efter matchen och inte känna att vi skulle gjort något annorlunda.

Umeå City skulle till sist få jubla. 4-0 blev slutresultatet och man kunde därmed inkassera säsongens tre första poäng i derbyt. Man hade därmed många glädjepunkter att ta med från matchen till det som komma framöver ska. – Att vi jobbade tillsammans som ett lag över hela banan. Det var positivt  snack både på planen och på bänken.  Vi börjar mer och mer lära oss hur vi spelar bra tillsammans då vi är typ ett nytt lag. Vi kommer ta med oss våran insats, våran lagkänsla och att vi inte gav upp.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar