JAS-bloggen
Intervjuer

Knäppte favoriten på näsan: ”De tappar sitt spel till slut”

Damernas B-grupp ser ut att bli otroligt tight även om vi bara är ett par omgångar in. Topplagen slår varandra och det är flera lag på snarlika poäng.

Ett av dem är Storvreta som inför fredagens match hade inlett med sex poäng på sina tre första poäng. – Det är många nya spelare i Storvreta, vi har fokuserat mycket på att spela ihop oss. Vi har en väldigt bra gemenskap i laget och har alltid kul tillsammans, jag tror att de är två faktorer som positivt påverkat oss i laget. Vi har startat säsongen väldigt bra och vi visar att Storvreta är ett lag som är svåra att möta, säger Nelly Vallén till bloggen.

Även om matchande inleddes ganska tätt så har man haft drygt en månads uppehåll sedan vinsten mot Borlänge och därmed haft tid att gnugga. – Vi har lagt mycket fokus på vårt uppspel, men även kondition och en hel del fys för att orka.

Under fredagen så mötte man Björklinge, ett lag som var en positiv överraskning under fjolårsäsongen och som tippats som gruppetta av många. – Vi har tidigare mött Björklinge i damserie, vi visste att de skulle till pappret bli den tuffaste matchen hittills. Jag tycker att vi redan i omklädningsrummet hade inställningen att vi inte skulle förlora, vilket i slutändan speglar sig i resultatet. Alla var riktigt taggade men det var självklart nervöst.

Man höll jämna steg i två perioder där Björklinge hade ett mål upp inför den avslutade tredje. – Vi alla i laget tog ett gemensamt beslut att vi inte skulle förlora, alla skulle göra allt för att vinna. Men även att vi skulle lugna ner spelet och börja om från början.

Med drygt sju minuter kvar kom kvitteringen och med drygt fyra så kom ledningsmålet. Det målet blev matchens sista och man tog därmed tre tunga poäng efter resultatet till 3-2. – Det som gör att vi vinner matchen är att vi aldrig tappar hoppet, som sagt hade vi alla inställningen att vinna. Vi slutar aldrig att kämpa och ger 100% i varje kamp om bollen. Tillslut tappar Björklinge sitt spel och vi vänder matchen.

Vem i laget tycker du förtjänar lite extra beröm efter trepoängaren?

– Helt klart våran målvakt Sara, utan henne hade matchen aldrig gått som den gick. Hon gav allt hela matchen och räddar oss i många farliga lägen.

Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar