JAS-bloggen
Okategoriserade

Rollerna på väg att ändras efter derbyvinst: ”Vi har en ny ”storebror”

Trots det fortsatta glesa schemat där både USM och EFT är två bakomliggande orsaker, så hittar vi en match som hade en extra krydda.

Ett av lagen som spelade var Sandviken som inför matchen hade inlett med sex poäng på sina första fyra spelade matcher. – Jag tycker vi har inlett bra. Vi har spelat riktigt bra i nästan alla matcher tycker jag. Ända plumpen hittills är väll att vi inte riktigt kommer upp i standard mot Kais hemma då vi torskar med 9-5, annars är jag väldigt nöjd över vad vi har presterat hittills, säger Adam Ström till bloggen.

På andra sidan stod Gävle, där det alltså skiljer drygt två mil lagen emellan vilket medför en viss derbykaraktär såklart. – Det är alltid speciella matcher mot Gävle, alltid mycket folk på läktaren och man känner dom flesta i motståndarlaget och det är ju ett derby, så det är klart det blir lite speciellt. Man vill inget annat än att vinna.

Vad hade ni pratat om inför?

  • Vi visste att det skulle bli en tuff match och att vi behövde prestera på topp. Vi snackade mycket om att våga och ha mycket fart i allt vi gör. Även att vi skulle våga pressa om vi fick läget. Vi visste att dom dels tappat några starka namn inför säsongen men även att deras största stjärnor inte skulle vara med, så man visste redan innan matchen att dom inte kommer ha någon som sticker ut.

Sandviken skulle visa sig vara hetast från start och ha en 2-0 ledning efter första perioden. – Tycker vi tar tag i matchen direkt, inleder väldigt starkt. Spelar med ett grymt tempo och så fort vi tappar bollen vinner vi tillbaka den lika snabbt genom ett bra presspel och vi står upp väldigt bra i närkamperna.

När speltiden var dubblad så var även resultatet det – 4-0 efter 40 spelade minuter och vad sa man då i omklädningsrummet inför tredje? – Bara att fortsätta på samma spår som dom två tidigare perioderna och inte slappna av.

Den täta defensiven fortsatte och man gjorde periodens enda mål vilket fastställde slutresultatet till 5-0. Även om Gävle under de senaste åren allt som oftast varit en toppkandidat och nått playoff vid ett par tillfällen så kan det nu vara så att Sandviken är ”storebror” i dessa sammanhang. – Tidigare år så har dom ju nästan vunnit varje match och varit lite ”storebror” som du nämner. Men som jag sa tidigare så har dom tappat några viktiga spelare inför säsongen och när dom inte har sina ”stjärnspelare” med som  Julian Olsson och Alexander Lindh så får dom det väldigt tufft. Kollar man tillbaka så är det just dom som stått för det mesta tidigare år och det syntes väldigt tydligt igår att dom saknade någon som kan göra poäng. Så absolut vi har ett väldigt bra lag i år medan dom bara har tappat från tidigare år. I och med hur matchbilden såg ut igår och att vi vinner med 5-0 säger det mesta tycker jag. Fortsätter vi såhär säsongen ut och gör det vi ska så är det inget snack att vi har en ny ”storebror” i distriktet på junior sidan, tycker jag!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar