JAS-bloggen
Intervjuer

Underskattningen vändes till storseger: ”Det är i andra vi stämplar in”

Vi tar även en titt på DJ-sidan där ett lag i C-gruppen fortsätter imponera och står för flertalet fina resultat.

Västerås kom från en förlust i senaste omgången mot Bele, men hade dessförinnan tre raka segrar. – Det känns som en bra inledning. Vi har en bra känsla i truppen och har spelat det spelet vi vill spela. Vi har gjort mest antal mål i serien samtidigt som vi släppt in minst antal mål just nu. Vi har haft en hård försäsong och alla vet vad som krävs. Jag tycker vi gjort det vi ska hittills och det är bara fortsätta slita på hela serien ut, säger Felicia Forngren till bloggen.

På andra sidan under fredagskvällen stod Uppsalalaget Hagunda, ett gäng som är jumbo i gruppen och som haft en tuff inledning med framförallt målskyttet. – Oavsett motstånd går vi in med målsättningen att vinna och ge 100%. Risken för underskattning finns såklart. Vi mötte dem i samma serie förra året och hade två av två vinster med oss. Det blir lätt att man tar den tredje för givet och det var det vi gjorde.

Underskattningen som fanns där gjorde att man under period ett hade ett 0-2 underläge i ryggen. – Det var dels underskattning samtidigt som vi slarvade på hela planen och inte fick igång något spel under hela första perioden. Vi gör inte det vi ska och spelade inte alls som vi vill.

Efter paussnacket dock så kom man ut som ett nytt lag och kunde vända matchbilden totalt – 0-2 underläget blev istället en 7-2 ledning. – I andra börjar vi spela vårt spel och är noggrannare över hela planen. Vi sätter våra lägen som vi nu skapar och släpper inte in dem i försvaret. Det är i andra vi stämplar in och gör allt till 100% som vi vill. Varenda spelare går in i andra perioden och gör allt i varje närkamp och läge. I första gör vi helt tvärtom och spelar inte som ett lag. Det är därför vi är i underläge efter första men vänder i andra.

Man fortsatte sin överlägsenhet i period tre och vann till sist matchen med 11-2. – Det vi tar med oss är såklart tre poäng men även lärdomen av att aldrig underskatta. Hade vi fortsatt som i första och inte stämplat in vet jag inte om vi tagit med oss någon poäng alls.

Ni ser ju fortsatt starka ut, vilka fler lag tror du kan göra er sällskap i toppen när gruppspelet är klart? – Mycket kan hända och jag tror flera lag har chans att kriga om första och andra platsen. Dem lag jag tror kommer finnas i toppskiktet när gruppspelet är klart är vi och Bele Barkarby. Jag tror även Sirius och Väsby kommer vara med och konkurrera om topplaceringarna. Det är en bra serie med bra lag och vad som helst kan hända.

Foto: Ellen NIlsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar