JAS-bloggen
Intervjuer

Tidigare Skånedominanten letar formen: ”Är iår ett lag med fåtal sistaårs juniorer”

Vi gör ett nedslag i Skånegruppen för killarna som har varit i gång sedan i torsdags och har ett gäng matcher under helgen.

Åstorp/Kvidinge hade inför torsdagens match mot Munka Ljungby/Örkelljunga inlett med en storseger i premiären samt en förlust mot Höllviken. – Vi gör två riktigt bra matcher mot FBC Engelholm seger 10-2, höllviken en knapp förlust där vi mycket väl kunde tagit alla tre poängen, säger Axel Göransson till bloggen.

Det var alltså hemmamatch mot Munka Ljungby/Örkelljunga, ett lag som också hade inlett bra på pappret. – Vi visste redan på förhand att Munka skulle bli ett tufft motstånd.med våra två matcher i ryggen. Kände vi att vi hade goda chanser att ta dom hemma i borgen.

Det var just gästerna som inledde bäst och som hade en 0-2 ledning efter period 1 för att sedan ha ett 1-3 underläge efter ytterligare 20 spelade minuter. Vad sa man då i pausen inför tredje? – Vi sa att vi skulle fortsätta på vår plan, ställa om snabbare och få mer djup i anfallen.

I period tre så kunde Munka trycka in ytterligare en växel och göra 1-5, där uppförsbacken blev oerhört tung trots att man hade en snabb reducering direkt efter. – Vi skapar en hel del de första 10 min i 3:e. Tyvärr ingen utdelning och vi öppnar oss lite för mycket.Vi är ett lag som aldrig ger oss, vi fortsätter spela och snyggar till siffrorna något.

Det blev förlust med 3-6 och tabelläget blev genast mer dystert då ett par andra lag plockade poäng i helgen och klev förbi. Göransson ser dock positivt på fortsättningen. – Vi är ett lag i år med ett fåtal sista års juniorer. Och många spelare som kör första året i juniorallsvenskan så ett år att samla erfarenhet och ta så många poäng som möjligt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar