JAS-bloggen
Intervjuer

Förlust mot värsta konkurrenten i EFT: ”Måste visa att vi är där redan från uppvärmning”

Under helgen så var vårt landslag på damsidan nere i Prag och spelade EFT:n innan det nästa år vaknas Finnkampen och VM för U19-landslaget.

U19-landslaget har inför detta bland annat haft ett läger i Uppsala samt att man innan sommaren samlades på Bosön. – Uppladdning har varit tydlig, alla visste att det var EFT som väntade närmast. Så allt vi har gjort under träningarna har varit i förberedelse inför det men framförallt inför VM. Alla genomgångar, övningar och lekar, allt har varit mot detta, säger Hanna Othberg till bloggen.

Man har ju ett par år av fina traditioner och nu är det alltså 01-02 kullen som ska axla manteln här framöver. – Jag tycker vår trupp har en hög kvalité, vi alla besitter många bra egenskaper. Om man jämför de med tidigare åren och spelare är det svårt att säga. Dom har varit väldigt bra och jag tror man alltid känner att man måste leva upp till deras prestationer, men det känns att vi börjat hittat varandra så det kommer bara bli bättre.

Man inledde med att möta just värden Tjeckien, en match som man vann med 6-3. – Man kände under matchen att det var första landskampen, vi alla var nog ganska nervösa. Vilket släppte ju längre matchen gick och vi får utdelning när vi gör det vi ska rätt.

Tight matchande var det och redan dag två så ställdes man emot Schweiz, där man istället kunde vinna tydligt med hela 7-2. – Denna match var vi med från start och det kändes att vi hade spelat en match innan. Vilket gjorde att vi slappnade av mer, så jag skulle säga att vi ska ta med oss tryggheten i vårt spel.

Tredje och sista matchen var den mot Finland som spelades under söndagen. Ett tidigt 0-3 underläge lyckads man aldrig återhämta sig ifrån. – Jag tror det fanns många olika faktorer som skulle kunna vara bidragande till detta, men personligen var vår uppvärmingen inte den bästa. Det kändes att det varit tidiga morgnar varje dag.

Det blev förlust med 3-5 och det finns ett par moment som man behöver jobba på inför fortsättningen. – Överlag måste vi vara mer aggressiva och beslutsamma från start. Vi måste visa att vi är där redan från uppvärmning, att vi vill vinna. Sen kan man alltid slipa saker i spelet också.

U19 väntar ju här framme i maj. Vad tror du om dina chanser och vad vill du kunna bidra med? – Om mina chanser framöver är svårt att säga, det har känts bra och man får bara jobba vidare nu framöver med att fortsätta utvecklats och prestera. Så får man hoppas att man fortfarande är något som dom söker efter i sitt spel, men jag vill bidra med så mycket jag bara kan, mycket fart, spelförståelse, positivitet och snack.

Foto: Per Wiklund. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar