JAS-bloggen
Intervjuer

Sen säsongsstart med mersmak på hemmaplan: ”Grottan är till vår fördel”

Vi är ett par omgångar in i årets upplaga av JAS där serierna så smått börjar sätta sig. 

För Björklinges del så var detta första matchen i JAS-sammanhang, trots att vi är en bit in i oktober redan. – Vi har förberett oss genom att bland annat haft en del försäsongscuper, både en träningshelg med laget och två cuper. Sen kör vi naturligtvis våra träningar tre gånger i veckan där vi tränar inför säsongen med med både innebandyträning och fysträning, säger Malin Spinord till bloggen.

På andra sidan stod KAIS Mora som hade hunnit avverka två matcher redan. Facit där var en vinst och en förlust. – Vi har stor respekt för Mora och vi vet sen tidigare säsonger att det är tufft och bra lag. Förra säsongen var matcherna mot just Mora väldigt jämna. Inställningen inför matchen var självklart att vinna, en mycket viktig match för oss då det var vår seriepremiär. 

Period ett var händelsefattig sett till IBIS-rapporten. Varken mål eller utvisning föll under de första 20. – Ja, enligt resultaten ser första perioden händelsefattig ut, men jag tycker att vi startar matchen bra med mycket spel på deras planhalva. 

Nästa 20 blev betydligt intressantare – målen trillade in och även ett par utvisningar drabbades båda lagen av. När man gick till pausvila inför tredje perioden så hade Björklinge en 3-2 ledning. – Vi jobbar oss in i matchen och sätter dem chanserna vi får. Vi fortsätter att jobba på och tycker helt klart att det vi som har spelet. Vi drabbas av tre utvisningar i andra perioden och Mora får göra två mål, men tycker ändå att det är vi som är det bättre laget i andra perioden. 

En extra växel kom i tredje när man ryckte till 6-2 och till sist vann matchen med 7-3. – Vi är det starkare laget hela matchen och vi fortsätter ta till vara på våra chanser. Sen är såklart Grottan till vår fördel, vi gillar att spela på hemmaplan. Extra kul denna match eftersom det var mycket publik. Grottan är ofta fullsatt under våra JAS-matcher, vilket är väldigt kul. 

Om vi ser till gruppen, vilket lag tror du kan hota er i toppen där ni ändå är förhandsfavoriter enligt de flesta? – Jag tror att Falun kan vara heta i år, flera spelare från Hedemora har gått till Falun och förra säsongen var Hedemora ett lag vi hade det tufft mot. Vi möter Falun nu på söndag, en väldigt spännande match som vi är taggade inför.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar