JAS-bloggen
Intervjuer

Svag avslutning gav en poäng: ”Vi var helt klart värda tre poäng”

Arlanda kunde inför årets säsong bland annat presentera en meriterad ledarstab i form av Linus Jämtdal och Kim Kulich, en duo med en drös SSL-matcher i bagaget.

Man hade under sina tre första matcher inlett med en vinst mot Rasbo, samt två efterföljande förluster. – Jag tycker att inledningen har varit okej, vi har inte riktigt kommit upp i vår högsta nivå de två matcher vi förlorat. Egentligen tycker jag vi är de bättre laget båda matcherna igenom, men får inte till det lilla extra och tyvärr åker på två uddamåls förluster som vi egentligen borde vunnit. Annars har det varit okej och jag tycker vi har bevisat att vi faktiskt är ett lag man inte borde räkna bort och motbevisar att vi inte är ett bottenlag, säger Adam Thorell till bloggen.

Man förlorade senast mot Västerås med uddamålet på bortaplan och har därefter haft en träningsvecka och lagt fokus på vad tro? – Att hata att förlora och vilja vinna till varje pris. Även inte ta några onödiga utvisningar för vi vinner inte matcherna i utvisningsbåset. Vi ska sluta fokusera på domarna och även äga slottet och sätta stopp för kontringar.

Under fredagen väntade säsongens fjärde match, en bortamatch mot Sirius som inte kom till spel med Filip Eriksson t.ex. – Tankarna var att det skulle bli en tuff och rejäl match med mycket närkamper och känslor. Båda lagen vill vinna till varje pris och det skulle bli en jämn match, som det alltid blir när vi möter Sirius.

Efter period ett hade man en 0-1 ledning och efter ytterligare 20 spelade minuter så hade man 1-3 inför avslutande 20. – Jag tycker att vi dominerar de första 40 minutrarna och vi är överlägset det bästa laget på plan vilket visades på resultatet. Man märkte även av de när Sirius tar time-out efter 15 minuter.

Under de sista 20 däremot så kunde Sirius både reducera och till sist kvittera och rädda en poäng. – Vi kanske blir lite för ivriga framåt och vill avgöra och utöka ledningen och även att vi blir lite för stressade när Sirius sätter press på oss och vi kanske slänger iväg bollen lite lätt och tar dåliga beslut.

Kryss och ett poäng. Vad kan ni ta med er?

– Jag tycker att vi kan ta med oss att vi faktiskt är ett lag som kan utmana de ”större” lagen. Vi ska även ta med oss samma energi och glöd för då blir de svårt att stoppa oss. Överlag känner jag att vi är de bättre laget och jag tycker att vi faktiskt ”vinner” denna fight även om det inte speglades på resultatet. Vi var helt klart värda tre poäng, men ett poäng får väl duga.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar