JAS-bloggen
Intervjuer

Trots tunga starten: ”Tror vi kan ta oss i kragen och kriga om slutspel”

Vi tar oss en titt på Skånegruppen på killsidan, där det spelats en hel del matcher under helgen som varit.

Ett av lagen som varit i spel är Lund, ett givet playofflag de senaste två säsongerna som inför söndagens match dock hade inlett med ett kryss och en förlust, men som trots det har ett lugn i gruppen. – Ingen panik alls faktiskt, vi mötte två lag som var riktigt bra och gav dem en fight. Lite surt att inte få med sig tre poäng mot Höllviken efter en fantastisk vändning, säger Lunds Abel Benkö till bloggen.

På andra sidan stod Munka Ljungby/Örkelljunga, kombinationslaget som hade inlett med två raka segrar. – Inför matchen mot Munka Ljungby visste vi att vi behövde komma upp i samma nivå som mot Höllviken för att vinna. Men såklart visste vi att det hade vunnit båda sina matcher och var serieledarna. Men snacket var positivt och vi visste att vi var bra och kund ta poäng.

Period ett var jämn och tight, där ställningen var 1-1 och i den andra perioden var det istället hemmalaget som kunde rycka ifrån och gå upp till 3-1. – Första två spelade vi ganska slarvigt missa några lägen där vi kunde tagit ledningen. Men istället åkte vi på två ganska billiga baklänges mål och behövde ladda om inför tredje där vi alltid är starka.

Vad pratar ni om i pausen inför period tre?

– Vi pratar om att spela enklare och börja jobba för varandra och minst sagt göra mål på våra chanser.

Man lyckades på nytt med en fin starkt tredjeperiod och kunde där reducera och kvittera och därmed rädda en poäng. – Tycker det är starkt av oss att ändå ta en poäng när vi så gärna ville ta vår första trepoängare. Men det vi snackade om i pausen, spelare enklar, hitta rätt i försvaret och göra mål.

Många har ju pratat om er, Bjärred och FCH. Är det något lag som du tror kommer överraska positivt i tabellen som visat sig redan nu? -Tror lagen vi mött Malmö/Lomma, Höllviken och Munka Ljungby kan vara lag som kommer sluta högt i tabellen. Men tror på att vi kan ta oss i kragen och kriga om en slutspels plats.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar