JAS-bloggen
Intervjuer

20 minuter från storskräll: ”Vet själva att vi inte ska fira matchen i förväg”

Under torsdagen så spelades en match som fick en helt annan utveckling än vad man förutspådde inför.

Det var Dalen som stod som hemmalag, ett Dalen som spelade 6-6 i sin premiär. – Jag var tyvärr inte med mot Gamla Stan för jag var nere i Västergötaland och spelade distrikt träning med breddtruppen. Men jag fick höra att vi måste tänka mer på försvaret för det ända vi tappa på va att vi inte höll försvaret på boxplay när en av våra spelare får tyvärr 2+2 när det är fem minuter kvar. Vi har egentligen ett väldigt bra boxplay men det höll inte det sista och då tar dem kvitteringen till 6-6 när det är två min kvar av matchen. Vi har fokuserat mycket på försvaret och att vi ska våga spela med kropp istället med klubban. Försvaret var ett väldigt viktig uppgift när vi ska möta RIG för dem är ett väldigt spelskickligt lag, säger Oskar Junttila till bloggen.

Det var alltså ett derby som väntade när storlaget RIG stod på andra sidan. – Tankarna att möta RIG var ju väldigt bra tycker jag, vi vet att RIG är ett topplaget i A-gruppen (JAS). Men vi vet själva att vi är ett bra lag och vi kan hålla med deras tempo. Jag tyckte att det var kul att vi skulle möta RIG med JAS för jag gillar att möta svåra lag som kan spela riktigt bra innebandy.

Det blev en fin inledning för Dalen som hade en 3-1 ledning efter period 1. – Första perioden kändes bra tycker vi, vi håller med deras tempo och vi håller ett bra försvar och sen längre in i matchen på första perioden lyckas jag ta bollen från deras back och gör mål så vi leder med 1-0. Det kändes väldigt bra men efter några byten lyckas deras back Mattias Lövenfors gör ett fint mål från halva plan och vi kan inte göra något åt förutom att växa mer med försvaret men det är ett väldigt bra skott. Vi håller upp oss och då efter nån minut kommer Hugo Bertilsson i friläge och det är han expert på och sätter den så vi leder med 2-1 och vi fortsätter spela bra och ha ett bra försvar. Elias Edberg lyckas få bollen framför mål och sätter den när det är några sekunder kvar på första perioden och vi leder med 3-1!

Andra perioden blev desto tightare, men den gick i RIG:s favör som vann perioden med 0-1. – Ja. dem lyckades göra mål i andra, men jag tycker att vi ska egentligen spela hårdare på den situationen. Men Jacob Almström gör ett bra skott så våran målvakt har ingen chans att göra något när han får springa förbi vårt försvar. Vi sa i pausen att vi inte ska tappa det här och vi var beredda på att dem skulle pressa mer och mer. Vi vet själva att vi ska inte fira matchen i förväg iallafall inte mot RIG. I innebandy är tvåmåls ledning inte alls mycket för det kan kvitteras väldigt snabbt. Men vi lyckas hålla försvaret ganska bra men vi vet att vi kan bättre.

I period tre skulle dock visa sin styrka och vända matchen. Tillslut blev det en 4-5 seger för RIG och även om det satt långt inne för gästerna så blev det alltså en förlust för Dalen. – Det var väldigt tråkigt att vi inte höll sista perioden, men som sagt att leda med ett eller två mål är inget. Vi sa i pausen att vi ska börja med två femmor på sista för att få upp mer fart på vårt spel men vi lyckades inte komma in i spelet på sista och försvaret håller inte. Linus Martinsson i RIG gör två fina backskott in i mål och senare gör dem ett mål till. Dem leder med 3-5, det var ganska jobbigt att släppa in dem målen men vi försökte få chanserna att göra mål och vi lyckas göra 4-5 på frislag, Isac Fjälkebrandt gör ett fint lågt dragskott när det var fem min kvar ungefär. Lite senare tar vi time out och vi skulle spela 6 mot 5 men vi lyckades aldrig få det, RIG håller bollen bra och vi orkar inte pressa och dem vinner med 4-5.

Vad kan ni ta med er till nästa match?

– Det vi ska ta med från matchen är att vi vet att vi är ett bra lag som kan spela innebandy. Nästa match möter vi TTG och de längtar alla tills. Vi ska ta med att vi har ett bra försvar även att vi tappar det sista mot RIG. Vi ska också ta med all positivt och spela mycket bättre för vi vet att vi kan vinna mot TTG för vi har mött dem förut och har förlorat, vunnit och spelat lika mot dem, men nu känns det bättre att möta dem för vi har blivit bättre med vårt spel och vi vet hur dem vill spela, så vi är välförberedda!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar