JAS-bloggen
Intervjuer

Forna rivaler testar samarbete på nytt: ”Tar tid att komma varandra nära”

Fagerhult/Mullsjö återfinns i grabbarnas H-grupp och har hunnit spela två matcher tillsammans.

För ett par år sedan hade föreningarna ett samarbete och man har därefter varit mer rivaler. Nu har man alltså på nytt valt att köra tillsammans. – Ja det känns ju lite konstigt att gå från fiender till att spela i samma lag, man känner ju de flesta från distriktslaget och många 03:or från Mullsjö har tidigare spelat i Habo. Det har varit lite kämpigt i början att spela med varandra. Det är fortfarande väldigt nytt och det tar tid att komma varandra nära, säger Simon Sandqvist till bloggen.

I premiären så kryssade man mot Vara/Lidköping för att sedan besegra Östra i årets första derby med 1-3. – Ett kryss mot Vara som vi egentligen skulle vunnit med lite mer flyt. Sen så tar det sin tid att spela ihop sig och få en kemi i laget. Jag tycker vi utvecklas som lag för varje träning som går. Det är ett lag med många bra individer och det gäller att ha tålamod.

Under fredagen så väntar säsongens tredje match och ett nytt derby. Nu mot Jönköpings IK. – Ett derby som kommer bli en het match. Jag tror nyckeln  i denna matchen kommer vara ett hårt arbete där vi  krigar i 60 minuter.

Förutom Östra och Jönköping så ska man även möta Hovslätt från Jönköpingsområdet. Det är alltså sex derbyn på en säsong där Sandqvist poängterar vilket som är det roligaste. – Det är alltid kul med ett derby men jag tror att matcherna mot Hovslätt kommer vara dom roligaste men även dom hetaste, dom har många bra spelare och det är många man känner.

När det kommer till derbyn så brukar alltid Tim Andersson Carlsson i Fagerhult vara ett namn som figurera både i protokollet, men även i snacket på planen där Sandqvist även lyfter ett par andra spelare. – Ja det är ju ingen snack om saken att Tim är en av våra viktigaste  spelare och när det kommer till derbyn och när det väl gäller så brukar han vara som bäst. Men jag tror även att en spelare som Alexander Snäll och Axel Cederqvist kommer att kliva fram och vara väldigt bra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar