JAS-bloggen
Intervjuer

Saknade nio spelare – nollade förväntad toppkonkurrent: ”Mycket snack och lite verkstad på dem”

FBC Lerum Utveckling gick under namnet FBC Aspen i våras och vann då USM-klassen i Växjö. I år ses man därmed som en klar utmanare till att gå långt.

Lerum kom från en klar 22-1 seger i premiären mot Östra. – Det var väl ingen riktigt värdemätare för oss. Men vi fortsatte och öste in mål och hade fokuset uppe. Vårat kontringsspel var också väldigt bra, säger Markus Berntsson till bloggen. 

Mot Jönköping så saknades en drös med spelare då klubbens A-lag samtidigt spelade sin premiär, där Jönköping enligt rapporter haft svårt att erbjuda en ny tid. – Vi visste att många tongivande spelare var borta, men vi vet att vi har en bra bredd. Så det var inget vi tänkte på när de väl gällde och var match.

Man hade en 0-1 ledning efter period 1 och hela 0-5 efter två när man gjorde ett ryck. – Vi startade inte matchen jättebra. Det var några onödiga bolltapp och felpass, men vi kämpar och håller ett bra försvarspel. Så tillslut får vi utdelning och då rullar de bara på. 

Till sist slutade matchen 0-7 och frågan är om man var lika överlägsna som siffrorna visade?

-Det tycker jag, vi har ett antal lägen som vi bränner. Men med ett bollinnehav på 90% tycker jag man förtjänar att bli nollad.

Ni visar ju en otrolig bredd, vad hade egentligen siffrorna blivit om ni hade mönstrat fullt lag?

-Kan med säkerhet säga att möte två kommer bli en målfest.

I förhandssnacket har ju JIK varit tippade som en utmanare till topp 3, är det verkligen det?

– Om man vinner en serie på att dumpa hörn och skjuta från halva plan så är dem absolut ett topplag. Tycker att de är mycket snack och lite verkstad på dem.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar