Nära sno poäng mot topplag: ”Vi bygger ju för framtiden”

Ett lag som IBF Borlänge är inte det laget som nämnts som ett topplag i B-gruppen där det finns utmanare som Falun, Sundsvall, KAIS Mora och Insjön.

Borlänge kunde i sin premiär få med sig ett poäng borta mot Håsta.  Det vi tar med oss från den matchen är att det gäller att vara på tårna från början men också att vi är enormt starka som tar ikapp emot slutet och inte hänger med huvuden, säger Hampus Morelius till bloggen.

Betydligt tuffare blev det under söndagen när man mötte just Sundsvall, fjolårets bronsmedaljör i P16-SM som många ser som en given kandidat till Festen och en utmanare till SM-guldet. Någon underskattning verkade dock inte finnas från gästernas sida. – Nej, Sundsvall kom ut med enorm energi från början så att jag tror inte att de fanns någon underskattning från deras sida.

Period ett inleddes med ett kryss där Sundsvall tog ledningen innan Morelius själv kvitterade.

-Jag tycker det är en period med mycket fart och många målchanser åt båda hållen, 1-1 efter första perioden tycker jag är rättvist.

Nästkommande 20 blev dock desto stökigare – perioden innehöll hela sju stycken tvåminutersutvisningar och det gjordes även fem mål där hemmalaget gjorde tre av dem. – Matchbilden gynnar helt klart oss då Sundsvall tappar huvudet lite. Vi får sätta ordentligt tryck mot deras kasse i samband med alla powerplay. Detta leder till att vi går till periodvila med 4-3 i bagaget efter ett sent mål av Sundsvall i slutet på andra.

I period tre skulle dock den extra växeln komma. Sundsvall kvitterade och gick upp i ledning där Borlänge stretade emot ett par gånger om och lyckades. Frågan är om man började tänka för mycket på chansen till poäng och blev nervösa? – I tredje så lägger Sundsvall i en växel till och pressar oss högre upp i banan. Det leder till att vi inte riktigt kan få upp bollen i anfallszon och det blir många långbollar från våran sida där vi skapar 1 mot 1 situationer uppe i deras zon. Känslan är inte att vi börjar snegla upp mot tavlan i hopp om poäng utan att Sundsvall gör det riktigt bra i tredje perioden.

Det blev till sist en uddamålsförlust när Sundsvall vann med 6-7 även om det satt långt inne. En klart positivt stark insats av Borlänge som kan ta med sig mycket. – Jag tycker vi kan ta med oss att vi gör en enormt bra laginsats där alla tuggar ordentligt med skott samtidigt som våran målvakt gör några ordentliga tv-räddningar. Jag tycker också att vi sätter de chanser vi får och är väldigt effektiva.

Vad tror du om era chanser framöver?

– Eftersom vi har väldigt många yngre i truppen och bygger för framtiden så tror jag att vi placerar oss någonstans i mitten av serien där vi lyckats sno nån poäng från nått topplag.