Nära poängtapp efter stark start: ”Vi var lata i försvarsspelet”

Väsby är ett lag som inför denna säsongen är sammansatt av spelare från flertalet olika föreningar som Bele, Täby och Vallentuna. Man återfinns i C-gruppen denna säsongen.

I premiären blev det en uddamålsförlust borta mot Rönnby. – Från första matchen behövde vi jobba mer på vårt försvarspel med att va tuffare framför mål, säger Ida Hoogeveen till bloggen.

I match två så var det istället hemma premiär när man tog emot Bele, ett lag som många ser som en potentiell favorit i gruppen. – Vi gick in med bra och positiv inställning om att kämpa som ett lag och ge allt under hela matchen oavsett resultat.

Man fick en fin start och kunde efter första perioden leda med 3-0. – Vi satt alla våra chanser vilket resulterade i 3-0 på tavlan.

Den positiva trenden fortsatte i period två när man gjorde periodens enda och därmed hade 4-0 inför avslutningen. – Det var att vi skulle fortsätta kämpa som vi hade gjort hela matchen.

Det var dock Bele som tre gånger om kunde reducera i den tredje perioden och komma betydligt närmare. Den enkla förklaringen var? – Vi var lata i försvarsspelet.

Väsby kunde dock hålla undan, vinna med 4-3 och ta sina första tre viktiga poäng där man kan ta med sig bitar inför fortsättningen. -Vårt hårda slit och att alltid kämpa som ett lag och att alltid ge 100%.