JAS-bloggen
Intervjuer

Succéfrislaget räddade poäng: ”Tog hänsyn till vinklar, luftmotstånd, anslagsyta och golvets lutning”

Huddinge har inför säsongen presenterat en hel del nyförvärv och därmed i mångas ögon seglat upp som en utmanare i F-gruppen i mångas ögon.

Det började dock inte så bra när man under helgen som var, spelade 3-3 mot Åby som förväntas återfinns bra mycket längre ner i tabellen. En match som hade mycket att önska – Värdelös om jag ska va helt ärlig. En match där vi i första perioden spelar bra och har övertag för att de två resterande perioderna gå ner oss rejält, där nivån på vårt spel mer liknar Tullinge pojkar-07 än Huddinge JAS. Trots detta lyckas vi i sista delen av tredje rycka upp oss och få in ett mål med 2.30 kvar. När målet sedan blir bortdömt och istället resulterar i en fem minuters  utvisning mot oss som Åby dessutom reducerar på blev det minst sagt en rätt oskön start på säsongen, säger Huddinges Elvis Lyttegård till bloggen.

Man hade dock inte långt till revansch då man redan i tisdags ställdes mot ett annat förväntat topplag, Nykvarn, på bortaplan. Nykvarn som i sin premiär förlorade med 7-2 mot Ledberg.  – Trots den extremt osexiga tiden 20.30 en tisdag borta i Nykvarn var hela laget extremt taggade på revansch från förra matchen. Som du nämner så kom dem från en 7-2 torsk, detta var dock inget jag eller laget la någon speciell fokus på då vi fått höra att resultatet inte speglade matchen.

Lagen kunde följas åt i den första perioden där ställningen var 2-2. – En klassisk första period skulle jag säga där båda lagen känner lite på varandra. Trots detta tycker jag vi är spelförande, men saknar effektiviteten som Nykvarn besitter genom hela matchen.

Lika jämnt var det efter ytterligare 20 minuter spelade, när fyra nya mål föll och ställningen var 4-4. – Lika som i första perioden tycker jag att vi styr spelet mot alla deras kedjor med undantag deras duktiga förstalina där det är en mer jämn drabbning. Med mycket skott och många mål-lägen kändes det mer som att alla i laget spelade med en 2007 spikrak jolly sticka med noll effektivitet. Undantaget var dock super snipern Alexander ”Palle” Dahlberg som mer liknade Martin Östholm med en 4,5 supercurve med Hyperblad.

Tredje perioden skulle bli otroligt intressant – Nykvarn kunde sätta sig själva i en 6-4 ledning, men efter en timeout och ett viss tålamod så kunde Huddinge under matchens sista tre minuter reducera och kvittera. -Efter Nykvarns 6-4 mål med 14 minuter kvar tar coach Hugo Suurna timeout. Vi går ner på folk och börjar sätta en högre press, något som ger resultat i antal målchanser men vi får det inte att lossna. När sedan Nykvarn drar på sin en två med 2.30 kvar av matchen ser vi chansen. Vi börjar powerplay med ett frislag framför mål. Jag och min vän Oliver Forslind börjar genast diskutera ett frislag där vi i beräkningen tar hänsyn till alla faktorer såsom vinklar, luftmotstånd, anslagsyta och golvets lutning. Ska jag vara helt ärlig lät det mer som ett samtal mellan Einstein och Platon än två 17-åriga innebandypojkar.

-Beräkningarna stämde och frislaget resulterade i 5-6. Inte långt efter efter frislagsmålet får vårt energiknippe till back Eric Schmitt tag på bollen. Han gör då en så klassiskt kallad ”coast to coast” som han sjukt nog avslutar med en tunnel på målvakten. Efter kvitteringen har både vi och Nykvarns duktiga första lina varsitt läge att avgöra men istället slutar matchen oavgjort.

Ni har ju varit ganska uppsnackade med era nyförvärv, men inlett med två kryss. Hur bra är ni egentligen?

-Håller helt med om att bör ha lyckats skrapa ihop betydligt mer än 2 poäng två matcher men prestationerna har helt enkelt varit alldeles för dåliga.

-Hur bra vi är? Trots fyra nyckelspelare borta i Axel Frank, Linus örn, Elias Blomberg och Arvid Holmberg tycker jag vår trupp är riktigt stark med många skickliga grabbar och att vi absolut hör hemma i toppen av vår serie. Jag skulle kunna dra femtusen klyschor om att det är svårt att få det att stämma med massa nyförvärv, men i slut ändan handlar det om att alla vi spelare måste höja oss och följa Coach Suurnas pilar på tavlan.

Foto: RG Foto-Media. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar