JAS-bloggen
Intervjuer

Derby med historia har en viktig nyckel ”Laget med bäst psyke”

Under torsdagen vankas ett högintressant derby när Växjö står som hemmalag i K-gruppen. Det finns även en viss historik lagen emellan där flera spelare gjort övergången under de senaste åren.

Man tar emot Hovshaga, två lag som vann sina premiärer föregående helg. – Tror att de kommer bli en väldigt jämn match, vi är två jämna lag som inte kommer vilja förlora, säger Amadeus Carlström till bloggen. 

Carlström kommer från just Hovshaga till Växjö inför den här säsongen. – Det kommer bli kul och möta gamla klubben och ska bli kul och se hur matchen kommer sluta.

Växjö hade en relativt tuff premiär där man till sist vann en tight match mot CL98 med 7-5. – Det var en väldigt svag insats av oss i premiären mot CL, men vi kommer komma upp i nivå när vi möter ett bättre motstånd. Vi hade två stycken viktiga spelare Ludvig Öberg och Erik Bersbo som var borta i premiären, men kommer troligtvis vara med i derbyt.

Vad har ni lagt fokus på i veckan?

-Vi kommer bara fortsätta nöta vårt spel och taktik så kommer vi vara svårslagna.

Vem slår du gärna en tunnel på om chansen dyker upp?

-Min bonusbror Theodor Wiberg är väldigt stabil back men kommer försöka göra några tunnlar på honom om jag får läge. 

Vad blir det i slutändan som faller avgörandet kring vilka som tar tre poäng?

– Det kommer vara det laget som har bäst psyke och vet hur man vinner stora matcher som jag tror att de är vi men det är också en tränarfråga pastedGraphic.png. 

Förra året ställdes Folkesson-Algman och Noah Alex mot varandra. Vem tar Folkessons skor denna säsongen?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar