Vann med tunn trupp: ”Får ju inte plocka folk från hela Sverige som RIG”

Ett par Stockholmslag förväntas tillhöra toppskiktet i årets JAS och ett par av dem finner vi i D-gruppen.

Hammarby har dock inte varit ett av lagen som rankats till toppskiktet i sin relativt tuffa grupp. – Att det inte snackas om oss angående toppplaceringen beror ju självklart hur placeringen slutade i fjolåret, men vi kommer ta en match i taget och köra vårt spel så ser vi hur de slutar sen.  Vi är ju Bajen, en klubb känd som ”skit i tabellen, Bajen bäst ändå”, säger Ida Ulltin till bloggen.

I sin premiär så ställdes man mot Nykvarn på bortaplan, ett Nykvarn som genomgått en generationsväxling sedan sina 00-01:er och som nu har ett yngre lag. – Vi har inte mött de förut men vet av erfarenhet att Nykvarn är en förening med välutbildade spelare. Vår tränare som har tränat Sörmlands distriktslag varnade oss också för Björkestahallens ökända golv.

Den första perioden slutade 2-2 där även skottstatistiken var jämn. – Det var en tempofattig och slarvig period där Nykvarn fick vara bollförande medan vi spelade mest på kontring. De tilläts komma upp för mycket längs kanterna.

I period två så fick Hammarby chansen i powerplay tre gånger om, men lyckades bara nyttja ett av dem vilket blev periodens enda mål. – I andra perioden vred vi om vårt försvar, pressade högre och Nykvarn tilläts inte trilla boll. Angående PP så skapade vi tillräckligt med chanser för fler mål men all heder till deras duktiga keeper.

I den tredje perioden så kunde dock Hammarby övertyga, där man vann skotten överlägset och vann även perioden med 0-3, vilket fastställde slutresultat till 2-6. – Vi visste redan innan att Nykvarn är yngre än oss så vår starkare fys blir avgörande. Vi spelar lite mer rakt och tuffare, de har också domaren emot sig. Våra vinnarskallar och kämparglöd är inget man skojar bort heller.

Hammarby kom till matchen med en ganska tunn trupp och frågan är hur man ska klara det i längden under en lång säsong med mycket matcher? – Vi får ju inte plocka folk från hela Sverige som RIG så vi gör som alla andra riktiga föreningar, använder hjärta. Vi vet att folk kommer underskatta oss men med vårt gäng och våra talanger kommer vi komma långt vi är inte dom första som ger upp om man säger så.