JAS-bloggen
Intervjuer

Outsiderna startade med seger: ”Målet är Festen för oss”

Tidigare rapporterades det om matchen mellan Munka och FCH och under fredagen och lördagen fortsattes det avverkas matcher i L-gruppen.

Idag så begav sig Höllviken till Genarp för att försöka ta säsongens tre första poäng. – Tankarna inför matchen var spänt efter en pre-season i Linköping helgen innan som inte gick vägen för oss. Premiär är alltid premiär men vi i laget känner varandra så pass väl och har ett väldigt starkt lag, säger Oliver Mårtensson till bloggen.

Mycket i L-gruppen har ju cirkulerat kring Lund och Bjärred bland annat där ett par andra lag nämns mer som outsiders. – Snacket har gått om Lund och Bjärred, men tycker aldrig man ska räkna bort oss, vi gör en bra träningsmatch mot Bjärred på för säsongen där vi spelar 4-4 och spelet låg på vår sida. Målet för oss är att komma till festen och vi vet att vi måste rå på dem bästa lagen som Bjärred och Lund för att komma dit. Vi tycker att vi ligger i fas me dem.

Höllviken fick en fin start och kunde efter period 1 leda med stabila 0-3. – Vi får en bra start där vi utnyttjar deras svaghet i försvarsspelet och gör i stort sätt identiska mål med uppspelet, annars är den kontrollerad där vi inte släpper till många chanser.

I period två så fortsatte dominansen – man kunde öka till hela 0-7 och väl där skulle nog de flesta säga att segern var klar. – Vi får ett bra flyt där bollen rullar med oss och vi dödar något boxplay vilket är starkt av oss. Vi kände aldrig att de va klart för sen tidigare matcher så har det varit vår svaghet att ta ut vinsten i förskott.

Genarp kunde dock hitta ett par reduceringar. Först en i period två, innan man vann den sista perioden med 2-0. Slutresultatet blev därmed 3-7 till Höllviken. – Dem får in en snabbt i början av tredje period vilket får oss i gungning såklart men tycker vi tar hand om det bra med att variera spelet och inte bara upp upp hela tiden. Tiden var vår vän så de var bara att spela ut den. Det som skiljer är nog att vi fick sju mål och allt flöt på sen gick de inte riktigt vägen. Det som skiljer sig är att vi öppnar oss lite mer i försvaret, vi är inte kvar i matchen och tagit ut vinsten redan i förskott vilket vi får på oss direkt. Överlag är det en bra genomförd match.

Vad kan ni ta med er?

– Det vi bör ta me oss är att vi stänger igen i slutminuterna, släpper inte till mycket. Vi vinner specialteams vilket är en viktig del av matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar