JAS-bloggen
Intervjuer

Vann tight premiärmatch i tredje perioden: ”Vi rullar på tre hela matchen”

Under torsdagen så drog året JAS igång när Skånegruppen hade en fight som skulle avgöras på killsidan.

Det var Munka Ljungby som tog emot Helsingborg. Munka, ett lag som inte bloggen uppmärksammat särskilt mycket i snacket kring topplaceringarna. – Jag tror att lagen här nere i Skåne har bättre koll än övriga Sverige, tror inte att någon från Skåne har räknat bort oss från att utmana om playoff plats, säger Elias Påhlsson till bloggen.

Hur länge har ni varit igång och hur har er försäsong varit? – Vi började med sommarträningen i juni. Men slutet av juli drog vi igång med innebandy 2 gånger i veckan. Vi är ett gott gäng som har roligt på träningarna. Vi har haft en bra försäsong och är redo för serien.

I premiären väntade alltså FCH, storlaget som inte haft några superframgångar de senaste åren på JAS-sidan. – FCH i premiären kändes bra, det blev en värdemätare direkt där vi lyckades dra längsta strået. De har en duktigt 01 kull som vi har mött många gånger. Känslan inför var bra, visste att det skulle bli en jämn match, vilket alltid är det roligaste.

Period ett och två blev målsnåla – endast ett mål föll och det gjordes av hemmalaget just. – Målsnålt det tv första, många chanser från båda lagen men lite premiärnerver blandat med duktiga målvakter höll nere siffrorna.

Halvvägs in i den tredje perioden var ställningen 2-2, men väl där kunde tillslut Munka göra 3-2 och sedan punktera med 4-2 bollen dryga minuten från slutet. – I sista perioden drar vi det längsta strået för att vi rullar på tre linor hela matchen, medan Helsingborg rullar på två.

Vad kan ni ta med er och vad kan ni behöva jobba på framöver? – Vi gör en bra match och tar med oss mycket, men framförallt inställningen och resultat såklart. Vi behöver jobba på att få lite trafik framför kassen så vi kan kriga in returerna.

Foto: Peppesfoto.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar