JAS-bloggen
Sammanfattningar

Imorgon släpps U19-herr – här finner du truppen redan nu!

Idag släpptes damernas U19-trupp där det senare kommer att komma ett blogginlägg. Imorgon släpps grabbarnas och enligt rapporter till bloggen kommer den se ut på följande sätt, en ganska väntad sådan. Imorgon får vi se om den stämmer till 100 %!

Truppen: 

Philip Axelsson, Hovslätts IK

Tomas Crona, RIG Umeå IBF

Emil Lögdberg, Linköping IBK

Linus Martinsson, RIG Umeå IBF

Isac Hjelm, Lillån IBK

Leo Olsson, Mullsjö AIS

Albin Carlsten, Dalen IBK

Emil Kalentun, IBF Falun

Filip Eriksson, IK Sirius IBK

Emil Ruud, IBF Falun

Malte Lundmark, IBF Falun

Rasmus Carlsson, Växjö IBK

Oscar Magnusson, Tyresö Trollbäcken IBK

Liam Åström, Ingarö IF

Oliver Windfeldt, FC Helsingborg

Wille Knuthas, Mullsjö AIS

Marcus Peil, RIG Umeå IBF

Nils Kero, IBF Örebro

Jacob Karlsson, Hagfors IF

Daniel Ring, RIG Umeå IBF

Om vi ser till de som fallit bort sedan Bosön så rör det sig om Olle Öhgren, Alexander Lindström, Alexander Nyman, Elias Niclasson, Axel Hjälm, Simon Eriksson, Hampus Ardland-Loström, Markus Eriksson, Måns Lindgren, Oliver Sandberg, Pontus Andersson, Jonas Grahn, Sebastian Offnegårdh och Simon Möller. En del väntade namn överlag, men kanske även någon överraskning. Målvaktsposten kändes ganska given där Axelsson och Crona är givna i sina egna led. Framöver lär Emil Lindblom kunna konkurrera där! Backsidan innehåller enbart leftare, vilket ska bli intressant att se hur de får ihop det. Att ha något rightalternativ hade varit att föredra förutsatt att det inte sänker kvalitén enormt. Nils Kero, Rasmus Carlsson och Oliver Windefeldt är truppens tre ordinarie centrar, men skulle tro att Filip Eriksson eller Wille Knuthas kommer gå center för att agera en förstecenter. Forwarduppsättningen känns ganska mixad i vilka egenskaper de besitter och att man där har möjlighet att få ut lite olika styrkor ur varje femma. Mina tre femmor?

Lögdberg-Kalentun-Eriksson-Ruud-Lundmark.

Olsson-Hjelm-Knuthas-Peil-Magnusson.

Martinsson-Carlsten-Windfeldt-Åström-Carlsson.

Spelare som saknas: 

Simon Eriksson/Ludvig Öberg – Jag hade gärna sett en rightback och dessa båda har enligt mig kvalité för att ta en plats i t.ex. ett tredjebackpar. Eriksson en duktig offensiv och kraftfull back med ett stenhårt skott. Öberg en spelskicklig back med bra blick och känsla som nu även fått vara med klubbens SSL-lag på försäsongen.

Oliver Sandberg – Ett rightalternativ till som hade fungerat både som center och forward. Nu kommer väl förmodligen Knuthas eller Filip Eriksson gå center och därmed spetsa till konkurrensen där, men Sandberg har varit intressant under flera år och hade inte gjort bort sig.

Victor Lövdahl – Slänger ur mig det här namnet igen, men fortfarande ett under att han inte blev testad på Bosön. Har spetsegenskaper i det offensiva spelet, duktig i presspelet, duktig på att bryta boll och en vinnarskalle som ibland blir lite på gränsen, men som behövs. Definitivt inte sämre än de spelarna som kommer slåss i en tredjekedja om en plats, t.ex. Daniel Ring, Nils Kero, Rasmus Carlsson och Jacob Karlsson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar