JAS-bloggen
Intervjuer

Fler Jönköpingsderbyn när Östra återuppstår: ”Många av killarna känner ju varandra”

Inte sedan säsongen 14/15 när 96:erna var äldst så har Östra SK haft ett JAS-lag. Men till hösten är det dags igen för Jönköpingslaget.

Sist var det sin 95-96 kull man byggde sitt lag på, men nu när det är 01:ernas år är det alltså dags igen där man bygger på just en stomme med killar födda 2001 som kommer från Jönköpings IK i stor utsträckning. – En av ledarna i JAS-laget har jobbat ihop med senioransvarig i Östra SK och det var mellan dom som ett samtal fördes om att låta killarna få spela tillsammans ett sista år innan de blir seniorer. Östra SK hade inget juniorlag vid det tillfället och båda tyckte det var en bra idé att gå vidare med. Denna idé som föddes togs till killarna och de tyckte detta var en bra idé och på den vägen är det, säger Patrik Granander till bloggen.

Även på herrsidan har ju Östra haft det tufft under de senaste säsongerna. Upp och ner i Allsvenskan och förra säsongen tvingades man dra ur sitt A-lag ur division 1 och börja om i division 4 där man tog klivet upp. Tanken är att det ska finnas ett samarbete.  JAS-laget i alla föreningar är föreningens framtid och det gäller att fånga upp dessa grabbar och försöka ge dem en så optimal utveckling som möjligt. Säsongen 19/20 för Östras del kommer vara ett steg mot vår framtid efter haveriet förra året då föreningen först ramlade ur Allsvenska och till slut också var tvungen att dra sig ur Div 1. I år har Östra SK tre lag inom seniorsektionen, JAS, Div 3 samt ett i division 4. Killarna i JAS kommer ha fullt fokus på sitt lag i sin JAS-serie men kommer också beredas i det seniorlag som passar den individuella utvecklingen bäst. Planen inför framtiden är att detta JAS-lag ska bli stommen för ett framtida Östra SK och styra utvecklingen för föreningen mot de högre serierna.

Man drog igång första veckan i augusti och har därefter ett späckat schema inför stundande premiär i september. – Vi körde igång på allvar första måndagen i augusti efter lite sommarvila där killarna fått träna individuellt efter ett träningsschema. Så nu kör vi tre pass i veckan plus en träningsmatch varje helg fram till seriepremiären. Sista helgen i Augusti åker vi på JAS ELITE CUP i Örebro där vi kommer stöta på tufft motstånd. Fokus kommer ligga på att nöta ihop femmorna, fasta situationer, powerplay, boxplay. Jag hoppas och tror att de flesta matcherna kommer vara så jämna att får man några bra frislagsläge eller powerplay och man är stark i detta tror jag man kan knipa några skalper.

Man kommer spela i H-gruppen som innehåller lag från Jönköping, Borås samt Lerum och Alingsås från Göteborgstrakten plus Vara. En tuff grupp! – Håller med känns som en väldigt öppen grupp där vi håller Lerum som favorit med sina duktiga 02 killar. Fagerhult/Habo känns också som om de kan bli farliga efter sammanslagningen med Mullsjö JAS.

Det är ju många derbyn, vilket blir hetast?

  • Derby är alltid derby, många av killarna i de respektive lagen känner ju varandra väl både på och utanför planen. Så samtliga derby kommer bli häftiga att spela.

Är det någon spelare som man bör kika lite extra på som kan slå igenom under säsongen? – Jag hoppas och tror att samtliga killar kommer ta ett stort kliv framåt i sin innebandy karriär.

Nuvarande trupp: 

Målvakter:

Victor Brunberg från JIK

William Bergman från Gränna

Zebastian Richarsson från Forserum

Utespelare:

William Bright från JIK

Hannes Rånge från JIK

Hugo Carlsson från JIK

Marcus Ring från Gränna

Martin Kjellberg från Mulseryd

Simon Ek från JIK

Joel Ekberg från JIK

Hugo Granander från JIK

Nils Udin från JIK

Filip Johansson från JIK

Charlie Engwall från JIK

Lukas Karlsson från JIK

Robin Gustavsson från Tenhult

William Axelsson från Mullsjö

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar