JAS-bloggen
Intervjuer

Matchar tufft i säsongens försäsongscup: ”Vi ska hitta känslan i spelet”

Vi har flertalet försäsongsturneringar på HJ-sidan, men i Mariestad så anordnas även en för DJ där man denna gången har lyckats få nio anmälda lag.

Ett av dem är Lillån IBK som åker ner från Örebro för att starta säsongen. – Vi har kört försäsong då vi har sprungit och tränat styrka, i juli hade vi egenträning och i augusti gick vi in i hall, säger Wilma Holgersson till bloggen.

Lillån kommer spela i en trelagsgrupp där man möter Pixbo och Sunnanå/Fagerås. – Alla grupper ser väldigt jämna ut, men tror att Pixbo är en stor favorit i vår grupp.

Totalt är det tre stycken grupper där alltså nio lag kommer till spel. – Vi har spelat emot de flesta lagen i denna cup, men tror nog att Hovslätt kan spela hem vinsten.

Under en försäsongscup, vad anser du är prio att fokusera på?
– Jag skulle nog säga att det viktigaste är att vi ska hitta känslan i spelet och spela ihop laget nu igen efter sommaren och några nyförvärv.

Vad hoppas ni kunna få svar på i spelet?

  • Att grunderna i försvarspelet sitter och att vi vågar utmana och ta bra avslut på mål.

Vem bör man kika lite extra på i ert lag?

– Jag rekommenderar att hålla ögonen på våran första lina med Julia Engström, Hedda Grafver och Ella Löwdahl. Den linan hittar varandra riktigt bra och har både bra tempo och kontroll på bollen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar