JAS-bloggen
Intervjuer

Klar för ny klubb – men tippar oväntad gruppsegrare: ”Förvånad om de inte går hela serien utan förlust”

Övergångar inom Jönköpingsområdet kan ibland vara lite extra känsliga, vilket även visat sig på seniorsidan. Nu kan bloggen rapportera en övergång som är klar inför höstens JAS.

Det är Fagerhult Philip Diber som väljer att byta den röda dressen till en annan röd, nämligen Hovslätts tröja. – Det finns en del olika anledningar, men de allra största sakerna som verkligen får mig att byta är dels motivationen samt klasskompisar. För det startade först som ett skämt i skolan, men som mer och mer övergick till allvar. Sen blev det som det blev.  Testa något nytt genom att byta miljö är en annan orsak. Får man dessutom möjlighet att spela med idolen Anton Elmquist, då tar man den chansen, säger Diber till bloggen.

Vad känner du att Hovslätt kan ge som inte finns i ”Fagget”?

  • Framförallt har Hovslätt bra tränare som jag tror kommer ge mig en bra utveckling. Samt Sveriges bästa 01-trupp gör det hela inte sämre heller, även om Fagerhult har ett väldigt bra lag.

Hovslätt har utöver sitt JAS-lag, ett B-lag i division 4 samt sitt A-lag i division 1. – Tanken från min sida är att prioritera jas laget, sen vara med division-4 laget på matcher. Sen får vi se vart det leder.

Hovslätt kommer spela i grupp H där man möter sina Jönköpingskollegor, samt två lag från Boråstrakterna plus Lerum, Alingsås och Vara. – Jag tror våran grupp blir rolig med bra innebandy. Ett par derbyn är aldrig fel och inga långa bortamatch. Hyfsat jämn med ett toppskikt och ett bottenskikt.

Gruppvinnaren blir en något oväntad sådan om man får tro Diber själv, där du som läsare får tolka svaret precis som du vill. – Jag tror Östra blir ohotade på första platsen, blir förvånad om de inte går hela serien utan förlust. De har fått ihop ett fruktansvärt starkt lag, många toppspelare och en enorm bredd. Men under lär Aspen, Fagerhult och vi kriga om platserna.

Ni kommer ju ställas mot ”Fagget” i gruppen. Vem slår du gärna en extra tunnel på?

  • Vi får hoppas på att matcherna mot ”Fagget” blir hetsiga tillställningar där bästa laget vinner. Och det lär bli ett försök på tunnel mot deras stjärna Axel Cederquist.

Vad känner du själv att du vill utveckla?

– Som spelare vill jag utveckla det mesta, men framförallt skottet kan lyftas ett par nivåer.

Foto: Mats Olofsson (habobild.se)

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar