JAS-bloggen
Intervjuer

Svenska ihopplocket tågade starkt: ”Tog sex månader att färdigställa truppen”

Det har tidigare rapporterats på bloggen om de svenska framgångarna nere i Prag, men vi har ytterligare ett gäng som tog ett silver i B17-klassen.

Bears Floorball som de kallade sig, ett hopplockat lag med spelare från flertalet olika föreningar som åkte tillsammans. – Jo det var för ett år sedan som Jani Karhu och Jesper Ahrén valde att starta detta. De tog in spelare från hela Sverige, vi fick båda negativa och positiva svar. Vissa ville vara med på det här och vissa valde att hoppa av, men tillslut efter sex månader kämpade kunde vi färdigställa truppen. Sen skulle vi få ihop sponsorer för får ner kostnaden lite och för matchställ där slet Jani på oroligt bra, säger Viktor Seth, en av spelarna, till bloggen.

Man hamnade i en grupp med två tjeckiska lag och ett lettiskt lag där det blev sju inspelade poäng i gruppspelet. – Vi hade ju ingen aning om vad dessa tre lagen kunde ge, och vi visste inte heller i vilken fas vi stod i med tanke på att vi bara haft en träning tillsammans tidigare. Vi gör två bra matcher där vi får med oss sex poäng. Sen så får vi med oss ett lika resultat som vi inte riktigt var helt nöjda med, där bollen inte riktigt går in för våran del.

Man tog sig vidare till 16-delen där man mötte ett schweiziskt lag. Det blir en tight match där man till sist vann med uddamålet efter ett 1-0 resultat. – Vi gör ett tidigt mål av William Ekbladh sen har vi tre ribbor så, men de rörde sig hela tiden, rullade bollen mycket så blev mycket försvar, men vi jobbar som djur i försvaret. De kommer knappt nånstans sen hade vi vår målvakt Filip Lövenklint som helt suverän.

Det första svenska laget mötte man i matchen därefter när man matchades mot Göteborgslaget Sandö. Där blev siffrorna desto större och man vann med överlägsna 8-2 till sist, ett resultat som speglade matchbilden. – Japp vi var helt överlägsna den matchen, vi spela så sjukt bra hela matchen. De kom knappt in på mål, men de fick två mål sista tre då gick vi väl ner oss lite.

Man vann med 4-0 i kvartsfinalen mot danska Fredrikshavn och fortsatte visa uppåtgående trend. – Ja vi steppa upp sista gruppspelet, sen bara flöt de på varje match i slutspelet skulle jag säga.

I semifinalen så mötte man sitt andra svenska lag i turneringen, nämligen erkänt duktiga Ledberg. En match som gick till straffar där man till sist segrade. – Det blev straffar tillslut efter 2-2. Vår Filip räddar två av tre och deras målvakt räddar också två av tre efter att Filip Sköld satt sista straffen. Sen gick vi in i sudden där Filip räddar alla sen gick Filip Sköld in och om han satt den skulle vi spela final och de gör han till vår glädje. Det där var helt sjuk, vår coach Jesper Ahren får glädjetårar då jag såg på han hur mycket det här betydde för han.

I finalen blev det tufft när man förlorade mot Electronic, ett finskt lag som bland annat slagit ut USM-vinnaren FBC Aspen (Team West) i sin semifinal. – Finalen mot Electronic den var riktig tuff, Jag har nog aldrig sett ett sådant lag rulla bollen som de gjorde, vi saknade en skärpa i spelet. Vissa delar av matchen såg det lite halv dant ut, ibland satt passningar inte riktigt, samtidigt som vi sköt alldeles för lite.

En silverpeng, men vad var målet inför turneringen?

– Målet var som vår coach Jani sa innan vi åkte, att vi ska stå i final mot just Electronic och de gjorde vi.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar