JAS-bloggen
Intervjuer

Svensklaget satte stopp för succélaget i Prag: ”Rätt kass match från vår sida”

IBK Lund hade en klart positiv säsong när man tog sig hela vägen fram till Innebandyfesten och till sist säkrade en tredjeplats och till hösten ses som en av de stora utmanarna.

Därefter laddade man om inför sommarens Prague Games där man siktade på nya framgångar. – Efter en fantastisk säsong tog vi några veckors uppehåll efter innebandyfesten innan vi körde igång för fullt med försäsongsträning tillsammans med våra damlag. Nu väntar 3 veckors egenträning innan vi går in i hall och förbereder oss inför kommande säsong, säger Emma Helander till bloggen.

Väl i Prague så hamnade man i en grupp med två tjeckiska lag och ett schweiziskt. Man tog tre raka segrar och hade en målskillnad på hela 24-2 vilket var klart imponerande siffror. – Gruppspelet blev för vår del en enkel resa där inget av lagen gav oss något större motstånd vilket gjorde att vi kunde testa olika kedjor.

Gruppvinst innebar att man kom direkt till åttondelen där man ställdes mot FBC Liberec. Vinst med 5-1 blev det tillslut. – I 8-delen mötte vi ett hårt arbetande lag som gjorde det svårt för oss och det tog lång tid innan vi kom upp i tempo och målen började rulla in.

När det var dags för kvartsfinal så blev det svenskt motstånd – man mötte ”Smålandslaget” som bestod av de 02:er som spelade SDF-SM här i januari. När motståndet ryckte till 4-1 i period 2 så orkade man aldrig resa sig och det blev till sist förlust. – Kvartsfinalen var en rätt så kass match från vår sida, vi kom aldrig upp i den nivån som vi önskade och motståndarna kunde straffa oss på våra misstag. Vi kämpade på bra men lyckades inte få in bollen i mål.

Att möta just ett sånt ”ihopplock” i en sån här turnering. Vad tycker du om det?

  • Det här är en av få turneringar där det är tillåtet att spela med ett ”ihopplockat” lag och det kan väl verka orättvist men det finns ingen anledning att inte ta vara på möjligheten, mer finns det inte att säga om det.

Om vi vänder blickarna mot årets JAS-säsong så lär ni ses som en av de stora favoriterna. Vad tror du om årets säsong? – Jag ser verkligen fram emot nästa säsong och tror att det kommer bli ett roligt och spännande år!  Det blir en del förändringar i laget från förra säsongen och alla är taggade på att visa vad vi går för!

Foto: Patrik Palm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar